Siirry sisältöön

Liikuntapalvelujen syyskauden liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan 13.8. ja 14.8. klo 9 alkaen

Julkaistu 8.8.2019 14.53

Liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Ohjattujen liikuntaryhmien syyskausi alkaa maanantaina 2.9.2019 ja päättyy sunnuntaina 15.12.2019. Syyskauden ryhmiin ilmoittaudutaan tiistaina 13.8. klo 9.00 alkaen, jolloin valittavana on useita vauvauintiryhmiä, uimakoulujen ensimmäisen jakson kursseja sekä työikäisten liikuntaryhmiä. Keskiviikkona 14.8. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan.

Kuntoliikuntaryhmä
 

Ilmoittautuminen syksyn liikuntaryhmiin

Kaikki syksyn ohjatut liikuntaryhmät ovat vapaasti selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä, hakulinkki avautuu varsinaisena hakuaikana. Kursseja voi selata myös Vapaalla Liikkuva Tampere-lehdestä, joka on jaettu torstaina 8.8. koteihin Moro-liitteen mukana. Lehti on saatavilla myös liikuntapaikoista ja se kannattaa säilyttää, sillä kevätkauden liikuntaryhmät noudattavat pääsääntöisesti syksyn aikatauluja.

Ulkoinen linkkiLiikuntaryhmien ilmoittautumisjärjestelmä

Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan sähköisesti, mutta mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, voi ryhmiin ilmoittautua kyseisen ryhmän hakuaikana myös soittamalla:
Tiistaina 13.8. klo 9 - 12
vauvauintiryhmät, uimakoulut sekä työikäisten liikuntaryhmät puh. 044 423 5248.
Keskiviikkona 14.8. klo 9 - 12
60+, 75+ ja erityisryhmät, puh. 044 423 5247.

Liikunnanohjaajat ottavat myös ilmoittautumisia vastaan
keskiviikkona 14.8. klo 9 - 12
Hervannan vapaa-aikakeskuksessa (Lindforsinkatu 5)
Tampereen uintikeskuksessa (Joukahaisenkatu 7) ja
Tesoman uimahallissa (Tuomarinkatu 7).

Lisätietoa Ohjatun liikunnan verkkosivulta

Vauvauinnit ja uimakouluryhmät

Vauva- ja lapsiperheille suunnattu ohjauskausi alkaa 24.8. ja päättyy ryhmästä riippuen viimeistään 15.12. Tarjolla on ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauinti-kurssin. Lisäksi uimahalleissa polskitaan tenavauimakoulussa sekä vesipeuhulassa, jotka ovat suunnattu 3 - 5 -vuotiaille lapsille ja joissa opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuutta sekä ryhmässä toimimista. 6 vuotta täyttäneille lapsille löytyy uimakouluja alkeisryhmistä taitoryhmiin, lisäksi valikoimassa on myös aikuisille suunnattuja alkeis- ja tekniikkaryhmiä

Uimakoulujen ryhmäkuvaukset ja lisätiedot Uimakoulut -sivulta.

Liikkuva Perhe -liikunnan iloa perheille

Liikkuva Perhe innostaa perheitä yhdessä liikkumiseen. Toiminta tapahtuu kaupungin eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen huikean monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja näin auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja. Tarjolla on esimerkiksi avoimia voimisteluvuoroja perheille, Perhetemppuryhmiä, Kuperkeikka temppuvuoroja sekä pyöräkouluja.

Syksyn perheliikuntaryhmät Liikkuva Perhe -sivulta.

Nuorten liikuntaryhmät

Nuorten treenit -höntsyliikunta tarjoaa matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Harrasteliikunnan tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien parissa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Nuorten liikuntaryhmiin ei ole erillistä hakua vaan niihin voi tulla mukaan milloin vain. Löydät Nuorten treenit Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit.

Lisätietoa Nuorten treeneistä
Liikunnanohjaaja
Tuomo Sipinen
pe klo 12 - 13
puh. 040 188 1589

Seniori- ja työikäisten liikuntaryhmät

Seniori- ja työikäisille suunnattujen liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. Työikäisille on tarjolla mm. kahvakuula-tunteja, kuntonyrkkeilyä tai vesijumppaa, 60+ -ikäisille kevennettyä voimistelua, senioritanssia tai vaikkapa tasapainoryhmiä. Yli 75-vuotiaille kohdennetut Voimaa vanhuuteen -ryhmät on tarkoitettu senioreille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka käyttävät apuvälineitä liikkumisen tueksi.

Eritysliikuntaryhmät

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen, sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen. Ohjaajina toimivat kuntoutus- ja liikunta-alan ammattilaiset. Tarjolla on esimerkiksi hengitysliikunta-, mielenterveys- ja painonhallintaryhmiä sekä erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairaiden liikuntaryhmiä. Näkövammaisille on tarjolla kuntovoimistelua sekä vesijumppaa, tuki- ja liikuntaelinsairaille vesivoimistelua sekä kuntopiiriä.

Kertamaksulliset jumpat

Kaikkiin liikuntaryhmiin ei tarvitse ilmoittautua. Tarjolla on myös kertamaksullisia jumppia Tampereen uintikeskuksessa, Pyynikin uimahallissa sekä Tesoman uimahallissa.

Liikuntaryhmät

Liikuntaneuvonta

Maksuton liikuntaneuvonta antaa vinkkejä ja opastusta liikunnan aloittamiseen. Liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, terveysasemilla sekä Tampereen uintikeskuksessa ja Tesoman hyvinvointikeskuksessa.

Liikuntaneuvonta

Kuntosalilaiteopastukset

Liikunnanohjaaja opastaa laitteiden käytössä sekä antaa vinkkejä kuntosaliharjoitteluun sisäänpääsymaksulla ilman erillistä ajanvarausta.

Hervannan vapaa-aikakeskuksen kuntosali (Lindforsinkatu 5) keskiviikkoisin klo 9 - 10.
Kaukajärven vapaa-aikatalon kuntosali (Käätykatu 8) maanantaisin klo 14 - 15 sekä torstaisin klo 15 - 16.
Kämmenniemen koulun kuntosali (Paavolantie 4) torstaisin 12.9., 10.10, 7.11. ja 12.12. klo 17.30 - 18.30.
Nääshallin kuntosali (Näsijärvenkatu 8) maanantaisin klo 9 - 10.
Tesoman jäähallin kuntosali (Tuomarinkatu 7) tiistaisin klo 13.45 - 14.45 sekä torstaisin klo 9.50 - 10.50.

Kuntosalit

Liikuntaryhmät on koottu Vapaalla Liikkuva Tampere -esitteeseen, jonka voi lukea alla olevasta linkistä tai hakea uimahalleilta tai liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta, osoitteesta Ratinan rantatie 1.

Ulkoinen linkkiLiikkuva Tampere-lehti


Lisätietoja

Johtava liikunnanohjaaja
Anne Lahtinen
puhelin +358505545874
sähköposti [email protected]

Vauvauinnit ja uimakoulut
Johtava liikunnanohjaaja
Tommi Liimatta
puhelin 040 801 6587
sähköposti [email protected]

Nuorten treenit
Liikunnanohjaaja
Tuomo Sipinen
puhelin 040 188 1589
sähköposti [email protected]


Kuvat Olli-Pekka Latvala