Siirry sisältöön

Kortejärven Eloisa elokuu -tapahtuma Kintulammilla

Julkaistu 29.7.2019 15.32

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella sijaitseva Kortejärven tila herää eloon elokuun kaikkina viikonloppuina. Kortejärven tilalla on avoin kahvila, sauna ja muuta oheisohjelmaa.

– Viime vuoden kokemuksen pohjalta oli itsestään selvää, että Kortejärven Eloisa elokuu -tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna. Viikonloppujen kävijämäärät kertoivat palvelun tarpeesta ja ihmisten kiinnostuksesta käydä testaamassa erilaisia avoimia saunoja saunapääkaupungissamme, toteaa Kintulammin hoidosta vastaava Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:stä.

Viime vuoden tapaan viikonloppujen joukkoliikenteestä vastaa Nyssen tarjoama luontobussi, joka liikennöi viikonloppuisin nonstoppina Sorilan ja Kortejärven tilan välillä. Kyydit alkavat lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12 Sorilasta, ja viimeiset vuorot lähtevät Kortejärven tilalta lauantaisin kello 18.30 ja sunnuntaisin kello 16.30. Tämän lisäksi Nysse liikennöi Kintulammille myös syys- ja lokakuussa viikonloppuisin samoina kellonaikoina, mutta välillä Sorila – Kintulammentie 378 (P1-parkki).

– Nyssekyytien tarkoituksena on testata kunnolla joukkoliikenteen tarvetta Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelle. Uskoisin viikonloppujen Nyssen käyttäjämäärien kertovan sen selkeästi, sanoo Petri Mäkelä.

Kortejärven Eloisaa elokuuta vietetään Kortejärven tilalla osoitteessa Keltolahdentie 47 lauantaisin kello 12–19 ja sunnuntaisin kello 12–17. Sauna on avoinna vuorotunnein lauantaisin kello 14.30–19 ja sunnuntaisin kello 12.30–16.30. Saunamaksu on 5 euroa.

Viikonloppujen järjestelyistä vastaavat Ekokumppanit, Tampereen kaupungin liikuntapalvelut, Tampereen seudun joukkoliikenne, Tunturikerho Kolbma, Luonnonsuojeluliitto Tampere ja Pyhiinvaellus Tampere.


Lisätietoja

Petri Mäkelä
puhelin 040 806 4082
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen