Siirry sisältöön

Laikun Galleriassa: Maria Wolfram ja Guy Shoham

Julkaistu 23.7.2019 13.28

Kulttuuritalo Laikun Gallerian elokuun näyttelynä nähdään Maria Wolframin ja Guy Shohamin näyttely Captured Collapse. Shohamin väriä ja visiota tutkivat maalaukset ovat henkilökohtaisia ​​abstraktioita muistoista. Wolframin maalausten hahmot liikkuvat yksityisen ja julkisen minän rajojen molemmin puolin ja käyvät vuoropuhelua pinnan ja piilossa olevan välillä. Taiteilijoiden teokset kutsuvat meidät intensiivisen katsomisen piiriin. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Abstakti maalaus naisen kasvoista.
 

Maria Wolframin ja Guy Shohamin näyttely Captured Collapse on esillä Laikun Galleriassa 3.8.25.8.2019.

Mitä havaitsemme, kun emme oikeastaan näe sitä mitä katsomme?

Näyttely on Guy Shohamin (Lontoo) ja Maria Wolframin (Helsinki) yhteistyöprojekti, joka koostuu öljyvärimaalauksista ja veistoksista.

Wolfram uskoo, että kohdatessamme jonkun ennestään tuntemattoman tai vieraan meitä usein ohjaavat ennakkoluulot, pelko ja epävarmuus. Se mitä katsomme, hajoaa ja rakentuu aina uudelleen muuttaen muotoaan katsomisen myötä ja riippuen siitä kuka katsoo ja miten. Hänen maalauksensa hahmot ikään kuin liikkuvat jatkuvasti yksityisen ja julkisen minän rajojen molemmin puolin ja käyvät näin vuoropuhelua pinnan ja piilossa olevan välillä.

Shohamin maalaussarja I was (not) käsittelee väriä ja visiota, mutta tämän lisäksi myös hetkeä jolloin silmämme pettävät meidät. Romahduksen hetkiä on otettu talteen, vaikka on epäselvää, onko itse näkymä tai maisema vaarassa. Maalatut maisemat ovat henkilökohtaisia ​​abstraktioita muistoista ja elinikäisistä kokemuksista siitä mitä on katsoa sitä mitä ei näe. Värikentät toimivat siteinä, jotka kätkevät sen, mikä on paras jättää näkemättä. Ne edustavat valikoituja muistoja.

Tämän näyttelyn myötä Shoham ja Wolfram kutsuvat meidät intensiivisen katsomisen piiriin rakentamalla vuoropuhelun jatkuvan muutoksen kohteena olevien hahmojen ja tilojen välille.


Näyttely avoinna:

3.8.–25.8.2019

ti–pe 9–21, la-su 10–18

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Maria Wolfram

Kuvat Maria Wolfram