Siirry sisältöön

Tampereen työ kiusaamisväkivaltaa kohdanneiden tukemiseksi esillä SuomiAreenassa 15.7.

Julkaistu 4.7.2019 9.56

Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluissa on kehitetty hoito-ohjelma, jonka avulla kiusaamisväkivaltaa kokeneita autetaan. Kiusaamisväkivallasta ja hoito-ohjelmasta keskustellaan SuomiAreenassa maanantaina 15. heinäkuuta 2019 klo 10 - 11. Tilaisuus pidetään Porissa kaupungintalon pihassa ja sitä voi seurata suorana SuomiAreenaTV:n kautta.

"Jotta elämä ei jäisi elämättä - Tampereen kaupungin apu kiusaamisväkivaltaan" -keskustelussa ovat mukana kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) sekä Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluista kliininen asiatuntija Minna Jokiniemi, kehittäjäsosiaalityöntekijä Katri Pihlaja, nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Suvi Reiman ja sairaanhoitaja Anna Walinen. Keskustelun juontaa osastonhoitaja Sini Hyvönen.

Tampereella kiusaamiseen suhtaudutaan vakavasti. Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, peruskoulu ja toinen aste tekevät yhdessä työtä, jotta kiusatuille saadaan tukea ja apua. Kaupungin verkkosivuilla on www.tampere.fi/apuakiusaamiseen -sivusto, josta saa käytännön neuvoja, miten kertoa kiusaamisesta ja mistä saa apua pahaan oloon. Sivustolla on Pyydä Apua -nappi, jolla voi lähettää yhteydenottopyynnön, jos esimerkiksi keskustelun aloittaminen ja kiusaamisesta kertominen tuntuu vaikealta. Ensi vuonna Tampereelle suunnitellaan avattavan nuorille uusi matalan kynnyksen hoitoyksikkö, jossa tarjotaan apua myös kiusaamisväkivaltaa kohdanneille.

Tallenne SuomiAreenan keskustelusta 15.7.2019:


Sivulle on lisätty linkki SuomiAreenan keskustelutallenteeseen 12.8.2019.


Lisätietoja

Kehittäjäsosiaalityöntekijä
Katri Pihlaja
puhelin 040 806 3244
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat SuomiAreena