Siirry sisältöön

Hatanpään arboretumin Pajaniemeen valmistui tuhkien sirottelupaikka

Julkaistu 25.6.2019 12.59

Hatanpään arboretumin alueelle, Pajaniemeen, on valmistunut tuhkien sirottelupaikka, josta voi sirotella vainajien tuhkia Pyhäjärveen. Paikka on kaikille avoin, eikä tuhkien sirotteluun tarvita mitään erillislupaa.

Tuhkien sirottolupaikka Hatanpään arboretumissa
 

Kivistä ja kivipaasista rakennetulla paikalla pääsee veden ääreen sirottelemaan tuhkat. Pajaniemeen voi saapua esteettömiä reittejä pitkin, mutta itse sirottelupaikka ei ole esteetön. Niemi pistää järveen suunnilleen arboretumin lammen ja kukka-alueiden kohdilta.

Sirottelupaikalle ei saa jättää muistoesineitä, tuhkauurnia eikä kukkia. Veteen saa laittaa ainoastaan vainajien tuhkat. Sirottelupaikalla kävijöiden olisi hyvä huomioida puistoalueen muut käyttäjät: arboretum on Tampereen suosituimpia puistoja.

Hatanpään arboretumiin pääsee hyvin kävellen ja pyöräillen sekä julkisella liikenteellä. Linjat kannattaa tarkastaa Nyssen sivuilta nysse.fi. Tällä hetkellä arboretumiin pääsee linjoilla 11, 21, 32 ja 33. Autoilijan on pysäköitävä autonsa Hatanpään alueen yleisille pysäköintipaikoille.

Hatanpään arboretumin alueella on levähdyspenkkejä ja yleisö-wc.

Tuhkien sirottelupaikka arboretumissa Pajaniemessä

Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568

Tampereen ev.lut.seurakunnat:
Hautaustoimen päällikkö
Jyrki Lehtonen
puhelin 050 593 6458


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen