Siirry sisältöön

Haihara Jazzissa esiintyy suomalais-amerikkalainen AhjoWood

Julkaistu 18.6.2019 14.45

Haiharan taidekeskuksella 14.7 klo 15 pääsee nauttimaan suomalais-amerikkalaisesta Jazz-musiikista. Juureva ja mukaansa tempaava chicagolainen laulaja/saxofonisti Juli Wood, sekä rumpali Mike Schlick ilahduttavat jälleen Suomen kesäyleisöä yhdessä kitaristi Petri Ahjokosken ja basisti Anu Ahjokosken kanssa.

 

Tämä chicagolais-tamperelainen kokoonpano sai alkunsa vuonna 2006, kun Juli Wood ja rumpali Mike Schlick olivat Suomessa vierailulla. Yhteistyö sujui sen verran kivasti, että jatkoa on tullut! Bändi on soittanut muun muassa Vilppulankoski jazz-festivaalilla, Linna Jazz-festivaalilla, Kotkan SeaJazzeilla sekä Jazzin maihinnousuilla ja Kukkaisjazzeilla Tampereella. Anu ja Petri Ahjokoski on kutsuttu jo kaksi kertaa vastavierailulle Chicagoon, jonka aikana bändi on keikkaillut Chicagon ja Milwaukeen alueilla.

2016 julkaistiin "Secret love" EP, jossa kuullaan bändin rummutonta trio-inkarnaatiota tunnelmoimassa jazzstandardien, suomalaisten kansanlaulujen sekä Julin originaalien parissa. Kesällä 2012 toteutettiin kaksi levynjulkaisua, jossa AhjoWoodin muusikot olivat mukana. Bighouse with Juli Wood and Mike Schlick teki levyllisen originaaleja sekä persoonallisia sovituksia evergreeneistä. Matti Heinivahon johtokunta vuorostaan äänitti svengaavia instrumentaaleja, joissa pääsee esiin Matin vibrafoninsoitto.

Juli Wood on suomalaisjuuret omaava saxofonisti/laulaja Chicagosta. Hän on vieraillut Suomessa ja muissa pohjoismaissa lukuisia kertoja. Juli on Suomessa esiintynyt esimerkiksi Wade Mikkolan, Giorgis Kontrafouriksen, Petri Krzywackin ja Ted Cursonin kanssa. 2017 Juli Wood julkaisi levyn "Synkkä metsä", joka sisältää suomalaisia kansanlauluja jazz-sovituksina.

Mike Schlick on chicagolainen kovassa kysynnässä oleva muusikko. Hänen luotsaamaa Mike Schlick trioa kuullaan viikottain kansainvälisesti tunnetussa Buddy Guys Legends klubilla. Siellä hän on myös vuosien varrella kuulunut blueslegenda Jimmy Johnsonin taustabändiin. Mike on levyttänyt esimerkiksi Andy Brown trion, Mike Allemana organ trion, Juli Woodin sekä The Skinny-yhtyeen kanssa.

Anu ja Petri Ahjokoski ovat esiintyneet Suomessa, Ruotsissa, Englannissa, Hollannissa, Latviassa, Saksassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Heidän Atmos Duo -kokoonpanonsa julkaisi kesäkuussa 2017 Tampere Guitar Festivalilla levyn Reflections, jolla kuullaan heidän omia sävellyksiään. He ovat levyttäneet myös Bighouse-yhtyeen, Gildan ja Matti Heinivahon kanssa sekä Tampere Filharmonian, että Cantarelli kuoron kanssa. Ahjokosket ovat säestäneet muun muassa Johanna Iivanaista, Pentti Lasasta, Ted Cursonia (USA), Riku Niemeä, Markku Johanssonia, Antti Sarpilaa, Marian Petrescua, Kari Fallia sekä Reija Langia.

Konserttiin on vapaa pääsy - Tervetuloa!

Lisätietoja
Kulttuurituottaja
Rauha Aaltonen
puhelin +358 40 801 6696
sähköposti [email protected]