Siirry sisältöön

Ikurin päiväkoti perusparannetaan

Julkaistu 13.6.2019 17.55

Ikurin päiväkodin perusparannuksen tarveselvitys ja hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 13.6.2019. Vuonna 1990 valmistunutta päiväkotia ei ole perusparannettu aiemmin.

Väestösuunnitteen mukaan Ikurin alueella päivähoitoikäisten lasten määrä laskee ensin hieman, mutta muutaman vuoden jälkeen kasvaa nykyiselle tasolle. Päiväkodissa on tällä hetkellä neljä ryhmää eli noin 80 hoitopaikkaa. Perusparannuksessa hoitopaikkojen määrä pysyy samana.

Perusparannus toteutetaan siten, että rakennus vastaa nykyaikaista päiväkotikäyttöä. Sisätiloissa kaikki pinnat uudistetaan, myös kalusteet ja varusteet uusitaan lukuun ottamatta kaappisänkyjä.

Päiväkodin leikkipihan aita ja leikkivälineet uusitaan. Pihaan rakennetaan uusi sadekatos, leikkivälinevarasto ja vaunuvarasto. Nykyinen puusto pyritään säilyttämään, vain huonokuntoiset puut kaadetaan.

Päiväkodissa ei tehdä sellaisia tilamuutoksia, jotka vaatisivat hankesuunnitelmatasoista jatkosuunnittelua, joten seuraavaksi hankkeessa siirrytään suoraan toteutussuunnitteluun. Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi elokuussa 2021 ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2022. Päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa 2022. Perusparannuksen ajan väistötilana toimii Peltovainion päiväkoti, joka vapautuu Lielahden päiväkodin valmistuttua. Hankkeen kustannusarvio on 2 350 000 euroa.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki