Siirry sisältöön

Kätketyt äänet -tapahtumassa 14.6. neuvoja ikäihmisen kaltoinkohtelusta huolestuneille

Julkaistu 11.6.2019 8.56

Tampereen kaupunki yhteistyökumppaneineen on mukana ikäihmisten kohtaamaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua esille nostavassa kansainvälisessä ”Kätketyt äänet” - kampanjapäivässä. Tänä vuonna päivän teemana on huoli-ilmoitus. Tammelantorilla järjestetään perjantaina 14.6.2019 klo 9 - 12 tapahtuma, jonne voi tulla keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa ja kysyä neuvoa, mitä tehdä, kun huoli ikäihmisen tilanteesta herää.

Vanhuksiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi. Erityisesti vanhuksille puheeksi ottamisen kynnys on korkea ja apua ei haeta.

Tammelantorin tapahtumassa eri asiantuntijat pitävät puheenvuoroja sekä toimijat esittelevät palveluitaan. 200 ensimmäiselle on tarjolla kahvia ja pullaa. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät Haaremin helmet -tanssiryhmä sekä Iloisesti ikääntyen -lauluryhmä.

Tapahtumassa on mukana asiantuntijoita Tampereen kaupungin lisäksi Tampereen ensi- ja turvakoti ry:stä, Turvallisen vanhuuden puolesta - Suvanto ry:stä, Sisä-Suomen poliisista, Tampereen Kaupunkilähetyksestä, Setlementti Tampereesta ja Rikosuhripäivystyksestä.


Lisätietoja

Lähisuhdeväkivaltatyön sairaanhoitaja
Noora Kannisto
puhelin 050 306 2314
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala