Siirry sisältöön

Yleisötilaisuudella ja kyselyllä kartoitetaan näkemyksiä tulevaisuuden liikkumisesta Tampereella

Julkaistu 10.6.2019 10.42

Tampereen kaupunki kutsuu asukkaita kertomaan näkemyksiään tulevaisuuden liikkumisesta Tampereella. Torstaina 13.6. klo 17.15 alkaen järjestetään pääkirjasto Metson Pihlaja-salissa kaikille avoin työpaja, jossa asukkaat voivat kertoa näkemyksiään kestävän kaupunkiliikkumisen tavoitteista ja toimenpiteistä.

Kävelijä Frenckellin edustalla
 

Maanantaina 10.6.2019 aukeaa tulevaisuuden liikkumista koskeva kysely. Kyselyllä kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä liikkumisen toimenpiteiden vaikuttavuudesta muun muassa ilmaston, viihtyisyyden ja tasa-arvon näkökulmista. Kysely on avoinna 24.6. asti.

Tampereelle kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelma

Kysely ja yleisötilaisuus ovat osa Tampereen kaupungin valmistelussa olevan kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelman tavoitteiden ja toimenpiteiden valintaa. Kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelma on eurooppalaisen mallin mukainen strateginen suunnitelma, jossa tarkastellaan ihmisten liikkumistarpeita paremman elämänlaadun näkökulmasta.

Perinteisessä kaupunkiliikenteen suunnittelussa keskiössä on liikenne, kun taas kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelmassa nousevat esiin ympäristöllinen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys kuten liikkumisen tasa-arvo. Liikkumistavoista etenkin kävely, pyöräily ja joukkoliikenne painottuvat. Tampereen kaupungin tavoitteena on olla vuoteen 2030 mennessä 300 000 asukkaan kaupunki, jossa liikkuminen on sujuvaa, vähäpäästöistä ja älykästä.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]


Teksti Sanna Ovaska