Siirry sisältöön

Kesä toi verkostotyöt

Julkaistu 5.6.2019 11.57

Vesihuoltoverkoston kesän rakennus- ja saneeraustyöt ovat taas käynnissä eri puolilla kaupunkia. Tampereella on noin 1500 kilometriä vesi- ja viemäriputkia. Kaupungin laajentuessa uutta verkostoa rakennetaan ja samalla myös olemassa olevaa kunnostetaan. Töistä aiheutuu aika ajoin vesikatkoja tai tilapäistä haittaa liikenteelle. Jalankulkijoilta, autoilijoilta, pyöräilijöiltä ja asukkailta toivotaan malttia ja ymmärrystä rakennustöitä kohtaan.

Työn alla on useita monivuotisia vesihuollon uudiskohteita. Suurimpina niistä on Kaupinojan ja Ruskon välille rakennettava iso runkovesijohto, jota tänä vuonna rakennetaan Lukonmäessä. Kaiken kaikkiaan tälle halkaisijaltaan 80 senttimetrin putkelle tulee mittaa kahdeksan kilometriä. Kun runkoyhteys on valmis, pystytään tarvittaessa johtamaan vettä entistä paremmin Kaupinojalta Ruskon suuntaan tai toisin päin ja siten varmistamaan myös häiriötilanteissa vedenjakelu koko kaupunkiin.

Muita isoja rakennuskohteita on mm. Itä-Raholan, Tahmelankadun, Rantatien ja Hanhenmäenkadun verkostonsaneeraukset. Anniston uuden alueen vesihuollon rakentaminen on alkanut.

Näsijärven pohjaan rakennetut vesiputket Kaupinojalta sekä itään Tasanteelle ja Nurmiin että länteen Lentävänniemeen otettiin käyttöön toukokuussa.

Verkoston rakentamista jatketaan myös Vuoreksessa, mm. Isokuusen alueella. Raitiotieallianssin kanssa on tehty yhteistyössä verkostoa Hervannasta Pyynikintorille.


Lisätietoa

verkostopäällikkö
Pekka Laakkonen
050 5526267


Teksti Liisa Mustaniemi