Siirry sisältöön

Tampere haltuun kaupunki-infonäytöillä

Julkaistu 5.6.2019 11.31

Tampereen infonäytöt tarjoavat reittiopastusta niin kävelijöille, pyöräilijöille kuin bussilla liikkuville. Näytöiltä saa monipuolista tietoa kaupungin tapahtumista, nähtävyyksistä ja palveluista sekä ajankohtaista tilannekuvaa liikenteestä.

Kaupunki-infonäyttö Aleksis Kiven kadulla
 

Pohditko, mikä on lähin kahvila, mitä hauskaa Tampereen alue tarjoaa tänään lapsille tai missä pääsee nauttimaan makeimmista löylyistä? Kaupungin infonäytöt tarjoavat tiedon ja opastuksen kiinnostaviin nähtävyyksiin, kutkuttaviin kokemuksiin ja tarpeellisiin palveluihin. Voit tarkistaa myös ajankohtaisen liikennetilanteen, kävely- ja pyöräilyreittien poikkeusjärjestelyt sekä bussien ja junien aikataulut.

- Näytöillä halutaan erityisesti parantaa kaupunkiopastamista ja tuoda kaupungin kulttuuripalvelut ja tapahtumatarjonta lähelle kävijöitä sekä tarjota selkeä karttanäkymä ja monipuolista reittiopastusta, Opastamisen ekosysteemi -hankkeen projektipäällikkö Anni Joela kertoo.

Infonäyttöjä voit löytää ydinkeskustan alueelta ja Agora-pakettiautomaattien yhteydestä Tammelantorilta, Frenckellin aukiolta ja Tammelan pallokentän vierestä.

Mikä on lyhin reitti Tammelantorille?

Opastaminen infonäytöllä tapahtuu zoomattavan ja raahattavan karttanäkymän kautta. Voit hakea kartalle etsimäsi kohteen tai näkymän lähialueen kiinnostavista paikoista ja palveluista. Saat näytöltä opastuksen lyhimmästä reitistä ja arvion kävellen matkaan kuluvasta ajasta. Valitun reitin saat mukaasi lataamalla näytöltä qr-koodin omaan matkapuhelimeesi.

Mistä löydän suussa sulavimmat tamperelaiset herkut?

Infonäytöt tarjoavat monipuolista matkailuneuvontaa kaikille, jotka etsivät Tampereen alueelta nähtävää, tekemistä ja koettavaa. Pääset tutustumaan Tampereen seudun laajaan tapahtumatarjontaan infonäytöillä ja valitsemaan tapahtumia ajankohdan mukaan tänään, huomenna tai viikonloppuna. Näytöltä voit myös tarkistaa ravintoloiden aukioloajat, missä on lähin majoituspaikka tai vaikkapa miten päästä nauttimaan luonnosta ihan lähellä keskustaa.

Infonäytöt yritysyhteistyönä

Infonäyttöjen sisällön tuottamiseen on osallistunut useita yrityksiä. Näin näyttöjen tarjonnasta saatiin mahdollisimman runsas ja moniin tarpeisiin vastaava.

Kaupunki-infotaulut ovat Tampereella uudenlainen kaupunkimedia, joka palvelee niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita. Infonäytöt mahdollistavat myös paikkakohtaisen tiedon välittämisen: Tammelantorin näytöllä voidaan kertoa Tammelantorin tapahtumista.

Infonäytöt ovat Smart Tampereen 6Aika:Opastamisen ekosysteemi -hankkeen yksi pilottikohde, johon yhdistettiin hankkeessa tehdyissä nopeissa kokeiluissa kehitettyjä ratkaisuja. Infonäyttöpilotti on tehty yhdessä Visit Tampereen kanssa. Mukana toteutuksessa olleita yrityksiä ovat Geniem, G-Works, Citynomadi ja Infotripla.


Lisätietoja

Smart Tampere
Projektipäällikkö
Anni Joela
puhelin 040 721 9867
sähköposti [email protected]


Kuvat Visit Tampere / Laura Vanzo