Siirry sisältöön

Kulttuuripääkaupunkihaun neuvottelukunta kokoontuu ensimmäisen kerran 7.6.

Julkaistu 5.6.2019 10.41

Tampere Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeen neuvottelukunnan kokouksessa perjantaina 7.6.2019 Raatihuoneella keskustellaan vahvuuksista, joilla alueelle saadaan Euroopan kulttuuripääkaupunki vuodelle 2026. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

Neuvottelukuntaan on kutsuttu hankkeen kumppanikuntien kunnanjohtajat ja Tampereella ja Pirkanmaalla toimivia kulttuurin, elinkeinoelämän, järjestökentän ja politiikan vaikuttajia. Raatihuoneen tilaisuudessa puheenvuoron esittävät neuvottelukunnan jäsenet taiteilija Osmo Rauhala, Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja Starsquadin toimitusjohtaja Mika Sulin.

Tilaisuus käynnistää neuvottelukunnan työn. Neuvottelukunnan on tarkoitus antaa laajaa näkemystä kulttuuripääkaupunkihaulle ja toimia kulttuuripääkaupunkihaun puolestapuhujana ja edunvalvojana niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin verkostoissa. Se antaa panoksensa myös hankkeen suunnitteluun. Neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa hankkeen ajan.

Tampere hakee yhdessä Mänttä-Vilppulan ja 15 muun pirkanmaalaisen kunnan kanssa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Hankkeen luovana johtajana toimii Juha Hemánus, joka myös esittelee kokouksessa hankkeen sisällön. Hankeen vastaavana tuottajana toimii Eija Oravuo.

Lisätietoja: Projektisihteeri Salla Ponkala, [email protected], +358444811329


Teksti Aila Rajamäki