Siirry sisältöön

Näsijärvellä tehdään Vaitinaron vesistötäyttöön liittyviä tutkimustöitä

Julkaistu 3.6.2019 14.57

Tampereen kaupunki tekee tutkimustöitä Näsijärvessä, Vaitinaron vesialueella, Hiedanrannan ja Pölkkyläniemen välisellä osuudella. Tutkimustyöt liittyvät suunniteltuun Vaitinaron vesistötäyttöön. Lisäksi tutkitaan muinaisjäännökseksi määriteltyä Näsijärvi-hylkyä. Työt alkavat kesäkuun ensimmäisellä viikolla, ja töiden arvioitu kesto on noin 2 - 3 viikkoa.

Työt käsittävät lautalta kairaamalla tehtäviä maaperätutkimuksia, järven pohjan tutkimista sukeltajatyönä sekä Pölkkylänniemen edustalla sijaitsevan muinaisjäännökseksi määritellyn Näsijärvi-hylyn esiin kaivamista ja meriarkeologista tutkimustyötä. Hylkyä kaivetaan esiin lautalta käsin ja sukellustyönä sekä dokumentoidaan ja kuvataan sukellustyönä.

Vesillä liikkujien oltava varovaisia työalueen lähistöllä

Työt eivät estä lähialueella olevalla vesiväylällä liikkumista. Koska alueella tehdään myös sukellustöitä, toivotaan veneilijöiden ja vesijettien kuljettajia käyttämään alhaista tilannenopeutta ja välttämään lähistöllä liikkumista.

Kairaustöiden työlautta on helposti havaittavissa vesialueella. Sukellustöiden aikana alueella on työvene ja merkinnät. Hylky sijaitsee melko lähellä rantaa ja tutkimukseen tarvittava työalue rajataan ja merkitään poijuin.

Työn tilaajana on Tampereen kaupunki. Alueella työskentelevät tahot ovat Ramboll Finland Oy (kairaustyöt), Nordic Maritime Oy (hylkytutkimukset) ja Finnsukellus Oy (sukellustyöt,kaivutyöt, lauttakalusto).


Lisätietoja

Tampereen kaupungin satamatoimisto:
Satamapäällikkö
Matti Joki
puhelin 050 063 9167
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki / kaupunkiympäristön palvelualue:
Rakennuttajainsinööri
Petri Leppänen
puhelin +358503051402

Ramboll Finland Oy:
Rakennuttamisryhmän päällikkö
Pentti Häkkinen
puhelin 040 511 7333

Nordic Maritime Group Oy:
Eveliina Salo
puhelin 044 326 7097
sähköposti [email protected]

Finnsukellus Oy:
Yhteyshenkilö
Pertti Koivuaho
puhelin 040 023 8632
sähköposti [email protected]