Siirry sisältöön

Kuntalaiset mukaan visioimaan tulevaisuuden kirjastoa

Julkaistu 3.6.2019 7.10

Tampereen kaupunginkirjasto kutsuu kuntalaiset visioimaan tulevia kirjastopalveluita. Kaikille avoin kysely on osa käynnissä olevaa kirjastoverkkoselvitystä, ja siihen voi vastata verkossa tai kirjastoista saatavalla paperilomakkeella 21.6.2019 saakka.

 

Tampereen kaupunki on käynnistänyt kirjastoverkkoselvityksen, jonka tavoitteena on kehittää kaupunginkirjaston palveluverkkoa ja palveluvalikoimaa vuoteen 2030 mennessä. Selvityksessä tarkastellaan kirjastopalveluja kokonaisuutena, laajasti ja tulevaisuuteen katsoen ja esitetään ratkaisuja tulevaisuuden kehityssuunnista. Lähtökohtana on, että tulevaisuuden kirjaston palveluverkko vastaisi mahdollisimman hyvin väestökehitystä ja kaupungin muuta alueellista kehittämistä.

Osana kirjastoverkkoselvitystä Tampereen kaupunginkirjasto on avannut vastattavaksi kuntalaiskyselyn. Kyselyssä kuntalaiset voivat visioida tulevaisuuden kirjastopalveluja ja antaa oman mielipiteensä niistä. Kyselyyn voi vastata verkossa ja paperilomakkeilla kirjaston toimipisteissä 21.6.2019 asti.

- Palveluverkon tarkastelu ja tulevaisuuden suunnittelu on tärkeää, koska kaupunki kasvaa ja kehittyy ja myös kirjastoverkon on syytä kehittyä sen mukana. Nykyiset rakenteet eivät välttämättä palvele enää 10 vuoden päästä. Kirjastopalvelut muokkautuvat kaupungin ja tulevaisuuden kehityksen myötä, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg sanoo.

Palveluverkkoselvitys esittelyssä elokuussa

Sivistys- ja kulttuurilautakunta käy lähetekeskustelua tulevaisuuden kirjastoverkosta kokouksessaan kesäkuussa. Asiaa käsitellään viimeistään alkusyksystä myös kaupunginhallituksessa.

Yleisölle kirjaston palveluverkkoselvitystä esitellään elokuussa 2019 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, jossa selvitystä esittelevät ja kuntalaisten kysymyksiin vastaavat kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen ja kirjastopalvelujen edustajat. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä, ja kuntalaiset voivat jättää valmistelijoille palautetta selvityksestä elokuussa. Keskustelutilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin loppukesästä.

Ulkoinen linkkiKysely: Tulevaisuuden kirjasto – Kirjastoverkko 2030Lisätietoja

(Lomalla 7.6.2019 saakka)
Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi