Siirry sisältöön

Saa koskea! – Suosittu KEHONA-näyttely avaa aistit taidekokemukselle

Julkaistu 29.5.2019 10.07

Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon tuottama KEHONA-näyttely on koettavissa Lastenkulttuurikeskus Rullassa 8.6.–6.10.2019. Näyttelyn avajaisia vietetään la 8.6. klo 11.

 


Lastenkulttuurikeskus Rullan gallerian valtaava Kehona-näyttely pohtii kehollisen tiedon ja aistien merkitystä visuaalisen taiteen kentällä. Näyttelyssä teokset ovat konkreettisessa vuorovaikutuksessa kokijan kanssa. Näyttelyssä keho ja kosketus vaikuttavat taideteoksiin ja kokemukseen niistä. Näyttelyn lähtökohtina ovat olleet teosten kosketeltavuus, moniaistisuus ja eri ikäryhmien huomioiminen. Eri aistit tuottavat teoksista erilaista tietoa ja kokemusta.

- Teokset ovat leikitteleviä ja monitasoisia tuntoja herättäviä. Näyttely ääntelee, tuoksuu ja tuntuu, kuvailee näyttelyn kuraattori, Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä.

Taiteilijat ovat lähestyneet teosten kosketeltavuutta eri tavoin. Sanna Pajunen-Kyynäräistä on innoittanut pistekirjoituksen kolmiulotteisuus ja veistoksellisuus. Pisteet ovat kasvaneet isoiksi halattaviksi muodoiksi ja muuttuneet leikkimieliseksi palapeliksi. Kirsi Jaakkolan maalauksissa kosketus antaa tunnun teoksen syntyprosessista, joutsenen ylilennosta tai jäniksen loikasta. Kehon mittasuhteet joutuvat koetukselle liikkuvan veistoksen äärellä. Toni Lehtolan moottoroitu eläin on kosketeltavampi osa kasvavaa pesuetta. Se on omassa tilassaan suojattuna oleva suojaton. Veijo Setälän tuotannossa toistunut rakennus on nyt saanut äänen ja veistostalojen taajamaa voi käyttää soittimena, leikkikaluna tai pelinä.

Kehona on Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon tuottama ja Päivi Setälän kuratoima näyttely. Näyttelykokonaisuus on aiemmin ollut esillä Porin taidemuseossa, Seinäjoen taidehallissa ja Kymenlaakson museossa Kotkassa. Näyttelyssä nähtävät teokset ovat osa Porin kaupungin kokoelmia. Näyttely on saanut eri kaupungeissa valtaisan suosion ja se on puhutellut eri ikäisiä näyttelykävijöitä.

Näyttely on suljettu Rullan kesätauon ajan 1.7.–2.8.

Tutustu Porin taidemuseon näyttelysivuun:
Ulkoinen linkkiPorin taidemuseon sivut ja näyttelyn videoita
Ulkoinen linkkiMediakuvia
Ulkoinen linkkiLastenkulttuurikeskus Rullan näyttelysivut

Lisätietoja:
Päivi Setälä
Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja,
044 701 1086
paivi.setala(at)pori.fi

Niina Niiniluoto
Kulttuuriohjaaja
050 553 8675
niina.niiniluoto(at)tampere.fi


Lisätietoja

Lastenkulttuurikeskus Rulla
sähköposti [email protected]
puhelin 040 824 9118
avoinna ke 12–18, to–pe 9–14, la–su 10–16
  Pysäköinti:

Lähin pysäköintialue on Kauppakeskus Ratinan pysäköinti

  • Esteetön pysäköinti: Lähin esteetön pysäköinti löytyy Kauppakeskus Ratinassa
  • Luiska: Rulla on yhdessä tasossa ja kynnykset ovat matalia.
  • Hissi: Asiakastiloihin ei tarvita hissiä.
  • Wc
  • Esteetön wc
  • Lastenhoitohuone: Wc:ssä lastenhoitotaso.
  • Avustavat koirat: Avustavat koirat tervetulleita. Huomaathan kuitenkin, että tiloissa saattaa olla paljon koiraa häiritseviä lapsia.