Siirry sisältöön

Linnut saapuvat kesäksi Sorsapuistoon

Julkaistu 14.5.2019 14.07

Kanalinnut saapuvat taas kesäksi Sorsapuiston lintutarhaan keskiviikkona 15.5.2019. Puistoon tuodaan noin kello 11-11.30 kuutisenkymmentä lintua. Linturyhmät täydentyvät myöhemmin kesällä kanaemoilla ja tipuilla. Sorsapuiston 80-juhlavuonna lintutarhan uutuusrotuja ovat kookas brahma-kana sekä pieni Mille Fleur -kana. Tänä kesänä Sorsapuistossa tuodaan esille myös suomalaisia maatiaiskanoja.

Värikkäitä silkkikanoja
 

Sorsapuiston kesäasukkeina on uutuusrotujen lisäksi kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja ja maatiaisristeytyskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, silkkikanoja ja tukkakanoja, fasaaneja, Sussex-Light- kanoja ja orpington-kanoja. Useimmista roduista on valittu yksi tai kaksi kukkoa, joilla on seuranaan kanaparvet.

Lintuhäkkien edustalla on opastetaulut linturoduista. Lisätietoa saa myös netistä sivulta www.tampere.fi/sorsapuistonlintukierros .

Linnut tulevat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen harrastekanalasta. Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja Tampereen Infra huolehtii niiden kesähoidosta. Lintutarhan valokattoja ja verkkoja on uusittu, ja lintujen mökit on nyt nostettu harkkojen päälle, jotta rotat eivät saisi mökkien alle piilo- ja pesäpaikkoja.

Lintujen ruokalistalle kuuluu muun muassa kauraa, rehua, tuoresalaattia sekä heinää. Toiveena lintujen katselijoille on, ettei koiria tuotaisi lintuhäkkien läheisyyteen. Lintuja ei saa myöskään ruokkia omilla eväillä.

Linnut palaavat kotikanalaan syys-lokakuussa. Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien eli 80 vuoden ajan.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen