Siirry sisältöön

Kulttuuritalo Laikku juhlii äitienpäivää monipuolisella ohjelmalla

Julkaistu 9.5.2019 15.56

Kulttuuritalo Laikku, Rulla, Laikunlava sekä puisto täyttyvät äitienpäivänä 12.5. niin Laikun ilmaisohjelmasta klo 10–18 kuin Moron peräkonttikirppiksen myyjistäkin klo 9–15. Laikussa ja pihamaalla on tarjolla äideille ja koko perheelle Tampere- ja juhlapäivä-aiheinen green screen -valokuvauspiste, kädentaito- ja askartelupaja, kolme mielenkiintoista näyttelyä, Kulttuurikahvila Laikun herkullinen vegekakkubuffet ja Laikunlavan yhdistetty puistokaraoke & Open Mic -tapahtuma sekä puistosta löytyy vielä lisäksi peräkonttikirppiksen vilttimyyntipaikkoja täynnä arjen aarteita.

 

Äitienpäivän kunniaksi Laikun Musiikkisalissa järjestetään klo 10–18 kaikille avoin ja ilmainen valokuvaustapahtuma. Green screen -tekniikalla toteutettu äitienpäiväkuvaus on oiva tilaisuus tulla ihmettelemään kuvaustekniikkaa ja siihen vaadittuja lavasteita ja ihastelemaan heti valmistuvia kuvia. Musiikkisaliin aseteltava vihreä taustakangas mahdollistaa kuvauksen kohteena olevien asettamisen erilaisten digitaalisten maisemien eteen. Kuvataustoista löytyy sekä vanhaa Tamperetta että juhlapäivän tunnelmaan sopivia aiheita ja jokainen voi valita niistä mieleisensä. Kuvaukseen voi tulla isommallakin porukalla ja hienointa on, että kuvan saa siltä istumalta omaan sähköpostiinsa ja sen voi lähettää sähköisesti saman tien eteenpäin tai vaikkapa tulostaa kotona jääkaapin oveen muistoksi juhlapäivästä. Samaan aikaan Musiikkisalissa on mahdollista taiteilla askartelupisteellä erilaisia äitienpäiväkortteja vanhoista kirjoista ja aikakauslehdistä.

Tekniikkana voi käyttää esimerkiksi blackout poetry- eli ylimustaustekniikkaa sekä erilaisten tekstien ja kuvien vapaata leikkaamista ja yhdistelemistä.

Laikun Galleriassa on esillä Sara Hildén -akatemian lasten ja nuorten kevätnäyttely Tulevaisuuden toivot ja Studiossa voi tutustua kuvataiteilija Mia Saharlan näyttelyyn Work in Progress. Samalla voi piipahtaa Kulttuurikahvila Laikkuun ja nauttia klo 12–16 herkullisesta vegekakkubuffasta, jossa tarjolla on muun muassa sellaisia ihanuuksia kuin vadelma-turkinpippurijuustokakkua, passion-kookospannacottaa sekä porkkanakuppikakkuja. Äideille on spesiaalitarjouksena buffan yhteydessä erikoiskahvi ilmainen. Rullassa taas on mahdollista klo 10–16 välillä kiertää maapalloa Pallo haltuun -näyttelyssä ja samalla kertaa voi osallistua kaikenikäisille sopivaan työpajaan, jossa voi äidille koristella oman ekologisen kangaskassin vaikkapa jumppaan tai kauppareissulle.

Laikunlavalla voi klo 15–17 osallistua äitienpäiväaiheiseen puistokaraokeen/Open Mic -tapahtumaan. Lavalla voi kajauttaa äidin lempikappaleen karaokessa tai vaihtoehtoisesti lausua äidille omistetun runon. Jollei laulu tai runoilu tunnu omalta jutulta, niin lavalla voi pitää vaikkapa lyhyen puheen, räpätä, tai järjestää jonkin muun pienen musiikki-, sanataide- tai tanssiesityksen. Mukaan mahtuu arviolta 15 - 20 esiintyjää ja esityksen kesto on noin 5 minuuttia. Tilaisuuden juontajana ja karaoke-emäntänä toimii näyttelijä Pirkko Uitto.

Laikun puiston valloittaa samana päivänä myös Moron perinteinen peräkonttikirppis klo 9–15, jolloin pyörällä ja kävellen saapuvat myyjät levittävät esille vilttinsä täynnä kiinnostavaa kirppistavaraa. Paikalla puistossa on myös Tampere Euroopan Kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hanke. Tampereen ja 14 pirkanmaalaisen kunnan yhteinen kulttuuripääkaupunkiohjelma kutsuu kaikki osallistumaan, sillä jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, millainen kulttuuripääkaupunkialue tulevaisuuden Tampere ja Pirkanmaa voisivat yhdessä olla.

Äitienpäivän tapahtumiin on vapaa pääsy - tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Lisätiedot
Tapahtumakoordinaattori
Venla Moisala
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]
Kulttuuritalo Laikku


Teksti Marianne Luoma