Siirry sisältöön

Hyvinvointikeskusten vuosi 2018 tarjosi jalkautuvia ammattilaisia ja alueyhteisöllisyyttä

Julkaistu 9.5.2019 14.50

Tampereen kaupungin hyvinvointikeskuksiin jalkautuu säännöllisesti kaupungilta ja järjestöistä eri alojen ammattilaisia, joiden kanssa voi tulla juttelemaan maksutta ilman ajanvarausta. Suosittuja jalkautuvia palveluja ovat muun muassa terveydenhoitajan, fysioterapeutin, suuhygienistin ja lapsiperheiden palveluohjaajan tapaamiset. Tämän vuoden aikana ammattilaisten jalkautumista hyvinvointikeskuksiin lisätään.

Fysioterapeutti auttaa puristusvoiman mittauksessa.
 

Tampereella on neljä hyvinvointikeskusta: Koilliskeskus, Lielahtikeskus, Tesoman hyvinvointikeskus sekä verkostomaisesti toimiva Hervanta Trio. Lisäksi Tipotien toimintaa kehitetään kohti hyvinvointikeskusmallia, Peltolammilla Me-talo-hanke toimii alkusysäyksenä tulevalle hyvinvointikeskukselle ja Kauppiin suunnitellaan kehityshyvinvointikeskusta.

Hyvinvointikeskusten tavoitteena on tarjota sujuvia palveluja ja kohtaamisia. Niissä voi yhdellä kerralla hoitaa monta asiaa. Esimerkiksi Lielahtikeskuksessa on saman katon alla terveysasema, neuvola, kirjasto, palvelukeskus sekä alakerrassa kauppakeskus. Lielahtikeskuksen asiakkaista lähes puolet käyttääkin aina tai usein samalla käynnillä sekä julkisia että kauppakeskuksen palveluita, Koilliskeskuksessa puolestaan joka kolmas.

Koilliskeskuksen ja Lielahtikeskuksen asiakkaille tehdyn kyselyn mukaan Koilliskeskuksessa 30 prosenttia ja Lielahtikeskuksessa 40 prosenttia on tutustunut uusiin ihmisiin. Hyvinvointikeskuksissa onkin monenlaista toimintaa, jossa voi tavata vanhoja tuttuja tai saada uusia ystäviä. Toimintaa voivat järjestää kaupunki, järjestöt tai alueen asukkaat, vaikka sinä! Hyvinvointikeskuksissa on yhteisiä tiloja, joita voi varata. Useimmat tilat ovat maksuttomia, mikäli niissä järjestettävä toiminta on kaikille avointa.

Lännen alueverkoston tapaamisessa oli Lielahtikeskuksessa.

Jokaisessa hyvinvointikeskuksessa työskentelee aluekoordinaattori, jolle voit tulla juttelemaan kotikulmiesi asioista, antaa palautetta tai ehdottaa ideoita. Aluekoordinaattori auttaa asian selvittämisessä tai idean eteenpäin viemisessä. Hervanta Triossa työskentelee etelän aluekoordinaattori Aija Karttunen, Koilliskeskuksessa koillisen aluekoordinaattori Ulla Jantunen ja Lielahtikeskuksessa sekä Tesoman hyvinvointikeskuksessa lännen aluekoordinaattori Birgitta Tunturi.

Hyvinvointikeskuksissa toimii alueverkosto, jonka tapaamiset ovat kaikille avoimia. Niissä kuulee alueen asioista ja pääsee vaikuttamaan niihin. Alueverkostoja on viisi: etelä, kaakko, keskusta, koillinen ja länsi. Viime vuonna alueverkoston järjestämiin tilaisuuksiin osallistui yhteensä 1 100 tamperelaista.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]


Kuvat Medeia Häkkilä ja Birgitta Tunturi