Siirry sisältöön

Avajaisretki Vuoreksen Koukkujärven uudelle luontopolulle 16.5.

Julkaistu 9.5.2019 13.12

Vuoreksen Koukkujärven pitkospuut ovat valmistuneet. Pitkospuita on rakennettu polun märimpiin kohtiin, ja polun varteen on asennettu alueen luontoarvoista kertovia infotauluja. Avajaisluontopolku järjestetään torstaina 16.5.2019 klo 17.00. Lähtö on Koukkuaurankadun päästä.

kuva: Pitkospuita rakennetaan Koukkujärven ympäri.
 

Oppaina toimivat Luontotohtori, Tampereen luonnontieteellisen museon amanuenssi Tomi Kumpulainen sekä biologi, sieniasiantuntija Lasse Kosonen. Kierroksella on tilaisuus tutustua Koukkujärven kauniiseen luontoon huippuasiantuntijoiden opastuksella.

Kierrokselle tulee pituutta noin 1,5 km, joten tapahtuma sopii myös lapsille. Polku kulkee osan matkasta luonnonsuojelualueellea. Toivomus luontopolun rakentamisesta nousi esiin keväällä pidetyissä UnaLab-hankkeen työpajoissa, joissa yhdessä alueen asukkaiden kanssa kehitettiin Vuoreksen luontoon perustuvaa hulevesien hallintaa ja virkistysalueita. Polkulinjaukset käytiin läpi Vuoreksen asukasyhdistyksen kanssa.

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö ideoi alueen luonnosta kertovat opastaulut, ja ne toteutti Ramboll. Ympäristönsuojeluyksikkö myös vastaa Koukkujärven luontopolusta kuten kaupungin muistakin luontopoluista.

Pitkospuut ja infotaulut asensi Ekokumppanit -luontopalvelut, joka sai työhön apua Vuoreksen asukasyhdistykseltä, luonnonsuojeluliiton jäseniltä ja Tampereen Sarkalta.

Urban nature labs

Lisätietoja

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö:
Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060
sähköposti [email protected]

UNaLab-projekti:
Projektipäällikkö
Maarit Särkilahti
puhelin 040 538 6535
sähköposti [email protected]

UNaLab-projekti:
Projektisuunnittelija
Salla Leppänen
puhelin 044 423 5406
sähköposti [email protected]