Siirry sisältöön

Me-talo saa jatkoa Tampereella

Julkaistu 8.5.2019 13.02

Vuonna 2017 alkaneen Tampereen Me-talo -projektin ensimmäinen vaihe on päättynyt. Kaupunki ja Me-säätiö ovat päättäneet jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Uusi sopimus jatkuu vuoden 2020 huhtikuun loppuun saakka.

Multisilta-Peltolammi -alueella toimivan Me-talo Tampereen jatkovaiheessa kehittämisen painopisteinä ovat yhä verkostomaisempi toteuttamistapa, alueen yhteisöllisyys ja osallisuus, Me-talo -konseptin vaikutusten arvioinnin kehittäminen ja ensimmäisen vaiheen kokemusten pohjalta hyväksi todettujen toimintojen ja uusien toimintamallien jatkuva pilotointi.

- Hankkeen nykyisillä ja tulevilla kokeiluilla jatkamme Me-talo Tampere -hanketta kohti alueen tulevaa hyvinvointikeskusta. Hankkeen tavoitteet istuvat erinomaisesti tamperelaisten hyvinvointikeskusten tavoitteisiin, toteaa kehittämispäällikkö Mia Lumio.

Me-talo Tampereen kehittäminen kohti alueen hyvinvointikeskusta etenee myös kaavoituksen osalta, sillä hyväksytyn kaavoitusohjelman mukaan tavoitteena on, että alueen hyvinvointikeskuksen asemakaava valmistuu vuonna 2020. Aikataulu tarkentuu suunnittelun edetessä ja osana suunnittelua toteutetaan yleisötilaisuuksia, joista ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Tampereella Me-talon toimintaa on toteutettu ja kehitetty vahvassa yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja asukkaiden kanssa verkostomaisesti Etelä-Tampereen Multisilta-Peltolammi -alueella. Toiminnassa on hyödynnetty alueen eri palveluiden tiloja. Me-talo Tampereen toiminta jatkuu väistötiloissa alkuvuonna 2020, kun ne valmistuvat koulun läheisyyteen.

Me-talo Tampereen tavoitteena on lisätä alueella asuvien ihmisten hyvinvointia. Me-talo Tampere on alueen keskus, jossa on kaikenikäisille monipuolista tukea ja toimintaa. Tampereen Me-talossa järjestetään innostavaa tekemistä, tarjotaan harrastuksia, luodaan kaupunkilaisten toiveista ja tarpeista nousevia kokeiluja ja ratkaisuja.

Osana Me-talo -konseptin toimintaa tarjotaan myös mahdollisuuksia edetä koulutuspoluilla sekä työllistyä. Me-talo Tampere on yksi seitsemästä Suomessa toimivasta Me-talosta.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö/Aluekoordinaattori (etelä)
Jarno Koskinen
puhelin 040 806 3987
sähköposti [email protected]