Siirry sisältöön

Vuores-päivää vietetään jälleen 11.5.2019

Julkaistu 8.5.2019 9.35

Kiivaasti rakentuvaa kaupunginosaa Vuoresta juhlistetaan jo perinteeksi muodostuneessa Vuores-päivässä 11.5.2019. Vuoresta ja sen asuntokohteita ja toimijoita esittelevä tapahtuma pidetään Vuores-talolla (Rautiolanrinne 2) kello 14-17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vuores-päivän järjestää Tampereen kaupungin tytäryhtiö Vuores Palvelu Oy yhdessä Tampereen kaupungin sekä alueen rakennusliikkeiden, yritysten ja yhdistysten kanssa.

Tampereen kaupunki on tapahtumassa mukana muun muassa Vuores-talon lähitoritoiminnan ja alueen tonttien esittelypisteillä. Päivän aikana voi myös kurkata ennakkoon syksyllä valmistuvaan Vuores-talon laajennusosaan, josta on rajattu ruokailusalin ja opetustiloja sisältävä kokonaisuus kävijöiden tutustuttavaksi.

Tapahtuman juontaa stand-up-koomikko Jaakko Saariluoma. Lapsia viihdyttää Pikku Kakkosesta tutun Pikkulin laululeikkishow. Päivän huipentaa r&b-artisti Janna. Lisäksi tapahtumassa on alueen asuntokohteiden, yritysten ja yhdistysten esittelypisteitä, Vuores-tietovisa, MLL Vuoreksen lastenvaate- ja tarvikekirppis sekä temppurata, Tampereen Eteläisen Seurakunnan kepparirata, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän paja, Tampere Unitedin jalkapallotoimintaa ja paikallisen Anniston tallin hevosia. Pientä purtavaa tapahtumassa myydään Vuoreksen koulun vanhempainyhdistyksen kahvilassa, Vuoreksen asukasyhdistyksen makkara- ja hodarikojulla ja Vuoreksen partiolippukunnan Tervaksentekijöiden letunpaistopisteellä.

Vuorekseen pääsee kätevästi bussilla (linja 5 Tampereen keskustasta ja Hervannasta) tai vaikka pyörällä. Vuores-talon läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä.

Vuores kasvaa ennätysvauhtia

Vuoreksen kaupunginosa on kasvanut viime vuosina noin 1000 asukkaan vuosivauhtia. Tällä hetkellä Vuoreksessa on yli 5 000 asukasta. Valmistuessaan 2020-luvun puolivälin jälkeen kaupunginosan asukasmäärä voi olla arviolta jopa 14 000.

Rakennustöitä käynnistetään Vuoreksen kerros-, rivitalo- ja omakotitonteilla tasaisin väliajoin. Kiivainta rakentaminen on Rimmin ja Isokuusen alueilla. Vuonna 2018 alueelle valmistui ennätyksellisesti noin 630 asuntoa. Kaikkiaan Vuoreksessa on tällä hetkellä noin 2 900 asuntoa. Kunnallistekniikkaa rakennetaan parhaillaan Isokuusi III -asemakaava-alueella.

Kaupunginosan julkiset palvelut keskittyvät Vuores-taloon, jossa sijaitsevat jo alakoulu, päiväkoti, neuvola ja hammashoitola. Syksyllä valmistuvaan Vuores-talon laajennukseen tulee muun muassa yläkoulun sekä lähikirjaston tilat. Vuoreksen Isokuusen alueelle suunnitellaan uutta päiväkotia sekä tiloja esi- ja alkuopetukselle.

Vuores-talolla pyritään jatkuvasti lisäämään myös lähitoritoimintaa eli erilaisia matalan kynnyksen palveluja ja ryhmätoimintaa kaikenikäisille, erityisesti kuitenkin lapsille, nuorille ja perheille. Kaikille avointa toimintaa järjestävät alueen asukkaat, yhdistykset, seurakunta ja muut toimijat.

Lisätietoja: http://vuores.fi/vuores-paiva


Lisätietoja

Vuores-päivä Vuores Palvelu Oy
Toimitusjohtaja
Reetta Hynynen
puhelin 050 433 6938
sähköposti [email protected]

Lähitoritoiminta
Aluekoordinaattori (kaakko ja etelä)
Aija Karttunen
puhelin 040 801 6910
sähköposti [email protected]