Siirry sisältöön

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskustoiminta käynnistyi Tampereella

Julkaistu 2.5.2019 12.53

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus eli Oske on Tampereen seudun maahanmuuttajille ja vieraskielisille kuntalaisille suunnattu palvelu. Keskeisenä tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien koulutus- ja työllistymispolkuja sekä edesauttaa osaavan työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla. Palvelun keskiössä on maahanmuuttajien osaamisen kehittäminen vastaamaan työelämän tarpeita.

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus tarjoaa asiakkaille ohjausta työelämään, tukea työssä käymiseen, koulutusta, suomen kielen opetusta, osaamisen kartoitusta ja todentamista sekä ohjausta ja tukea elämän eri tilanteissa.
Työnhaussa Osaamiskeskuksen asiakkaita palvelevat työllisyyspalveluiden OMA-valmentajat, työelämämentorit ja digiohjaaja. Koulutuksessa ja koulutukseen hakeutumisessa voi saada apua Tredun opinto-ohjaajalta, ohjaavalta opettajalta, erityisopettajalta ja S2-opettajalta.

–Tampereen kaupungin tavoitteena on edistää maahanmuuttajataustaisten henkilöiden entistä nopeampaa työllistymistä ja osaamisen kehittämistä vastaamaan seudun yritysten työvoimatarpeita. Tulevaisuudessa kansainvälinen työvoima on entistä tärkeämpi osa kaupunkiseudun työmarkkinoita, kertoo kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne Tampereen kaupungilta.

Osaamiskeskuksen palvelua tarjotaan kahdessa toimipisteessä. Työllisyyspalvelut ja Tredu toimivat osoitteessa Santalahdentie 10, 33230 Tampere. Pirkanmaan TE-toimisto toimii osoitteessa Pellavatehtaankatu 25, 33101 Tampere. Santalahdentiellä asiakkaita palvellaan arkisin klo 9.00–15.45.

Osaamiskeskuksen asiakkaaksi voit hakeutua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittamalla työllisyyspalveluiden numeroon 040 801 6581 (ma–pe klo 9.00–15.45).

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet Tampereen kaupungille vuodelle 2019 yhteensä 830 000 euron kokonaisavustuksen maahanmuuttajille suunnatun osaamiskeskustoiminnan käynnistämiseksi. Toiminta on käynnistynyt kevään 2019 aikana ja sitä toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.


Lisätietoja

Kansainvälisen osaamisen palveluiden johtaja
Mari Taverne
puhelin 040 801 2686
sähköposti [email protected]

Palvelupäällikkö
Iida Ruoranen
puhelin 044 431 4242
sähköposti [email protected]

Kehittämispäällikkö
Anne Erkinheimo-Kyllönen
puhelin 044 431 4461
sähköposti [email protected]