Siirry sisältöön

Mennään yhdessä! -teemaviikko 2019

Julkaistu 29.4.2019 15.10

Kunnat eri puolella Suomea esittelevät kulttuuriluotsitoimintaansa tempauksissa ja tapahtumissa Mennään yhdessä! –teemaviikolla 6.5 - 12.5.2019.

 

Jos yksin museoon tai konserttiin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta, vapaaehtoista voi pyytää tueksi jo yli 20 kunnassa. Kulttuuriluotsi -nimellä Jyväskylässä vuonna 2006 kehitetty vapaaehtoistoiminnan malli tunnetaan Suomessa monella eri nimellä. Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen, joka lähtee tukea tai seuraa kaipaavien täysi-ikäisten kanssa kulttuurikohteisiin tai tuo esimerkiksi museosalkkuja tai taideteoksia niiden luo, joilla on hankaluuksia lähteä kohteisiin. Mennään yhdessä! –teemaviikolla järjestetään lisäksi infotilaisuuksia ja testataan toimintaa uusilla paikkakunnilla.

Teemaviikko on osa Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallista kehittämishanketta, jossa tarjotaan kunnille vertaistukea, autetaan aloittavia kuntia toiminnan aloittamisessa ja jaetaan hyviä käytäntöjä. Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja sitä rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mennään yhdessä! -teemaviikko osallistuu Taiteen edistämiskeskuksen 100 minuuttia taidetta -kampanjaan.

Seuraa tapahtumaa Instagramissa: #mennaanyhdessa19

Lisätietoja

Koordinaattori
Katri Leppisaari
puhelin 040 146 1239
sähköposti [email protected]