Siirry sisältöön

Hervannassa kokeillaan lapsiperheille tarkoitettua PerhePopUp-pistettä kauppakeskuksessa

Julkaistu 29.4.2019 12.42

Tampereen kaupunki ja Hervanta–Vuores -alueen toimijat käynnistävät maanantaina 29.4.2019 Hervannan kauppakeskus DUOn tiloissa uudenlaisen matalan kynnyksen kohtaamispaikan lapsiperheille.

PerhePopUp-piste sijaitsee kauppakeskuksessa pääovien läheisyydessä. Se on avoinna perheille arkisin klo 10–14. Kyseessä on monitoimijaisen palvelupisteen kokeilu, joka jatkuu 19.7.2019 saakka.

Hervannan PerhePopUp-piste tarjoaa lapsiperheille paikan, johon voi pysähtyä hetkeksi askartelemaan lapsen kanssa, kuuntelemaan tai lukemaan satuja. Paikalla on kaupungin työntekijöitä ja alueen eri toimijoita, joiden kanssa perheet voivat jäädä keskustelemaan ja joilta saa tietoa lapsiperheille tarjolla olevista palveluista alueella.

Alueen asukkaat ovat toivoneet, että lapsiperheiden palveluja saataisiin sinne, missä lapsiperheet paljon liikkuvat. PerhePopUp-pisteen eri toimijoilla on kokeilun myötä mahdollisuus kohdata kuntalaisia ja saada tietoa alueen asukkaiden tarpeista. Samalla toimijat voivat kehittää yhteisen työn käytäntöjä ja oppia muiden työstä.

Kokeilun kustannukset ja työpanokset jaetaan yhteisesti alueen eri toimijoiden kesken, ja kaikilla toimijoilla on mahdollisuus osallistua toimintaan omien resurssiensa voimin. Tavoitteena on, että PerhePopUp–pisteelle jalkautuu myös kaupungin yhteisiä palveluita esimerkiksi Tampereen kaupungilta, yhdistyksistä ja seurakunnasta. PerhePopUp-pisteen toiminnasta kerätään palautetta asukkailta, asiakkailta sekä palvelupisteen eri toimijoilta.

Kokeilu liittyy valtakunnallisen perhekeskustoimintamallin jalkauttamiseen Tampereelle. Perhekeskustoiminnalla tarkoitetaan lähipalvelujen kokonaisuutta, joka sisältää lapsille ja perheille suunnattuja hyvinvointia edistäviä ja varhaisen tuen ja hoidon palveluita. Perhekeskustoiminta tarkoittaa uutta tapaa verkostoida lapsiperheiden palvelut toimivaksi ja yhteen sovitetuksi kokonaisuudeksi siten, että jokainen lapsi ja perhe saisi tarvitsemansa tuen ja avun.


Lisätietoja

Päivi Viitanen-Marchegiano
puhelin 050 520 6248
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen