Siirry sisältöön

Sorsapuiston kentälle rakennetaan tekojäärata - kenttä suljetaan lokakuulle asti

Julkaistu 12.4.2019 9.46

Sorsapuiston kentällä aloitetaan uuden tekojääradan valmistelutyöt huhtikuun lopulla. Kenttä suljetaan maarakennustöiden takia kokonaan toukokuun alussa. Sorsapuiston kenttä on poissa käytöstä lokakuun 2019 loppuun saakka.

Sorsapuiston talvikäyttö kartalla
 

Tänä vuonna tehdään maarakennustöitä. Alueelle tehdään murskeesta painopenkka tasaamaan ja pienentämään mahdollisia painumariskejä. Rakentamisessa tehdään yhteistyötä Sulkavuoren jätepuhdistamohankkeen kanssa. Tekojääratakentän rakentamiseen käytetään puhdistamolta saatua louhetta ja siitä tehtyä mursketta. Louheen ajo saattaa aiheuttaa ajoittaista häiriötä, ja sitä voidaan tuoda osittain myös yöaikaan.

Ensi talvena 2019–2020 luistellaan vielä tavallisella jäädytetyllä jäällä. Luistelu mahdollistetaan tasaamalla alue talveksi niin, että kenttä on mahdollista jäädyttää. Keväällä 2020 aloitetaan tekojäärataputkiston rakentaminen Sorsapuiston kentälle ja sen perään tehdään alueen pintarakenteet. Tekojäärata saadaan käyttöön syksyllä 2020.

Uusi tekojäärata soveltuu muun muassa jääpallon pelaamiseen ja pikaluisteluun. Tekojääradan läheisyyteen tulee myös yksi kaukalo. Kesäaikana Sorsapuiston kenttä muuntautuu monenlaisen liikunnan alueeksi, jossa voi pelata koripalloa, harrastaa vaikkapa salibandya tai pelata pöytätennistä. Alustavasti alueelle on myös kaavailtu beach-volley-kenttää ja juoksusuoraa, jossa voi myös hypätä pituutta.

Sorsapuiston kentän kesäkäytön suunnitelma kartalla.
Sorsapuiston kentälle suunniteltu kesäkäyttö. Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Rakennuttajainsinööri
Anne Ravaska
puhelin 040 806 3906
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen