Siirry sisältöön

Suun terveydenhuollon ja terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilut päättyvät syyskuussa

Julkaistu 10.4.2019 10.00

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama Tampereen valinnanvapauskokeilu päättyy ensi syksynä.

Valokuva: Lääkärin vastaanotolla.
 

Suun terveydenhuollon kokeilussa mukana olevat asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 15.9.2019 saakka. Sen jälkeen he siirtyvät takaisin oman asuinkuntansa kunnallisen suun terveydenhuollon asiakkaiksi. Kokeilussa on mukana yhteensä lähes 5 000 asukasta Nokialta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Tampereelta, Valkeakoskelta ja Vesilahdelta.

Tampereen terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilun asiakkaat voivat käyttää valitsemansa palveluntuottajan palveluja 30.9.2019 saakka. Kokeilussa on mukana noin 2 700 tamperelaista. Kokeilualueen asukkaat voivat valita 31.5.2019 saakka terveysasemapalvelujensa tuottajaksi jonkin neljästä kokeilussa mukana olevasta yksityisestä palveluntuottajasta. Kesäkuun alusta lähtien kokeiluun ei oteta uusia asiakkaita. 1.10.2019 alkaen kokeilun asiakkaat siirtyvät kaupungin omien tai ostopalveluterveysasemien asiakkaiksi.

Molempien kokeilujen päättymisestä tiedotetaan tarkemmin kevään ja kesän aikana Tampereen kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus. Kaupunki myös lähettää kokeilussa mukana oleville asiakkaille kesäkuun aikana kirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet siirtymisestä takaisin kunnan terveysaseman tai hammashoitolan asiakkaaksi.


Lisätietoja

Terveysasemapalvelujen valinnanvapauskokeilu
Projektipäällikkö
Eeva-Kaisa Mäkinen
puhelin 040 675 3147
sähköposti [email protected]

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu
Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala