Siirry sisältöön

Frenckellin historiallinen tehdasrakennus on myynnissä kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä

Julkaistu 2.4.2019 10.47

Frenckellin tehdasrakennukselle Tampereen ydinkeskustassa haetaan uutta omistajaa. Ostajaehdokkaita kutsutaan lehti-ilmoituksilla mukaan neuvotteluun. Tampereen kaupunki myy vuokraoikeuden tonttiin ja tontilla sijaitsevan historiallisen rakennuksen. Vuonna 1904 valmistunut rakennustaiteellisesti arvokas kokonaisuus myydään tarjousten perusteella.

Frenckellin kiinteistön Frenckellin aukion puoleinen julkisivu.
 

– Tiedämme että Frenckell kiinnostaa ja mahdollisia ostajakandidaatteja on liikkeellä, kertoo kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Tampereen kaupunkikuvan säilymisen kannalta Frenckell (os. Frenckellinaukio 2) on tärkeä alue, jonka luonnetta ei saa muuttaa. Rakennuksen korjaus- ja muutostöillä ei saa turmella kohteen rakennustaiteellisia, rakennusteknisiä eikä kulttuurihistoriallisia arvoja. Tontin pinta-ala on 8213 neliömetriä ja rakennuksen huoneistoala noin 14 000 neliömetriä.

– Uusi toiminta Frenckellissä voisi elävöittää niin Keskustoria kuin virastotalon seutua, arvioi kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Myyntiprosessi toteutetaan kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä. Tarjoajien on jätettävä kiinnostuksen osoituksensa 5.6.2019 kello 15 mennessä. Myyntiprosessin toisessa vaiheeseen valituille 1–5 tarjoajalle järjestetään tutustuminen kohteeseen elokuussa 2019.

Valitut tarjoajat kutsutaan alustavaan suunnittelukokoukseen syyskuussa 2019 ja valittujen yhteistyötahojen kanssa käydään myyntineuvottelu. Valittujen tulee toimittaa tarjoukset 7.10.2019 kello 15 mennessä, ja lopullinen kauppa pyritään tekemään vuoden 2021 loppuun mennessä.

Rakennuksen huoneistoalasta noin 90 prosenttia on tällä hetkellä kaupungin käytössä. Kaupan yhteydessä kaupunki tulee tekemään käyttämistään tiloista vuokrasopimuksen vuoden 2023 loppuun saakka, yhden vuoden optiolla.

Tarkemmat tiedot hankkeesta ja myyntiprosessista löytyvät myyntiesitteestä kaupungin verkkosivuilta tampere.fi/frenckell. Esitteen tietoja täydentämään on koottu tietopankki. Kirjautumisohjeet tietopankkiin lähetetään pyydettäessä: tiedustelut Tutta Mäkiseltä, tutta.makinen(at)newsec.fi.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]

Hankearkkitehti
Kirsti Hankela
puhelin 0400 970 629
sähköposti [email protected]

Maanhankintapäällikkö
Ari Kilpi
puhelin 050 346 9311
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell