Siirry sisältöön

Timo Ruskeepään uusi teos ja klassikkokvartetto Tyttö ja kuolema Faunien iltapäivässä

Julkaistu 27.3.2019 16.07

Timo Ruskeepään (s. 1963) uusi teos Articles for five viidelle erilaiselle torvelle sekä pianolle kantaesitetään Faunien iltapäivä -kamarimusiikkisarjan konsertissa tulevana sunnuntaina 31.3. klo 15 Tampere-talon Pienessä salissa.

 

Lavalle nousee joukko säveltäjän kollegoja orkesterin käyrätorven ääniryhmästä: Pauliina Koskela, tuplatorvi, Pasi Tiitinen, wienintorvi, Jouni Suuronen, luonnontorvi ja Aleksi Mäkimattila, tenoriwagnertuuba. Ruskeepää itse soittaa esityksessä bassowagnertuubaa. Teoksen piano-osuudet tulkitsee Tuomas Turriago. Ruskeepää kertoo, että nimi Articles for five tulee siitä, että jokaisella erilaisella torvella on teoksessa oma soolo-osansa. Näin yleisölläkin on harvinaislaatuinen mahdollisuus vertailla erilaisten torvien ääntä keskenään samassa konsertissa. Ruskeepää on toiminut Tampere Filharmonian käyrätorvensoittajana vuodesta 1985.

Konsertin toisella puoliskolla kuullaan Franz Schubertin (1797─1828) suosituimpiin kuuluva jousikvartetto, nro 14 d-molli, lisänimeltään Tyttö ja kuolema. Sen tulkitsevat Lea Antola ja Tatevik Ayazyan, viulu, Anni Tiainen-Hammo, alttoviulu ja Hanna Kilpinen, sello. Sama muusikkoryhmä avaa konsertin ooppera- ja teatteriohjaaja Peter Sellarsille syntymäpäivälahjaksi sävelletyllä jousikvartetolla Fellow Traveler. Säveltäjä John Adams (s. 1947) ja ohjaaja Sellars aloittivat kolme vuosikymmentä kestäneen yhteistyönsä vuonna 1985, ja sen tuotoksena syntyi lukuisia poikkeuksellisia oopperaproduktioita, kuten Nixon in China (1987) ja Doctor Atomic (2005).


Lisätietoja

Tiedottaja
Aino Holma
puhelin 050 388 7168
sähköposti [email protected]


Teksti Aino Holma

Kuvat Lea Antola