Siirry sisältöön

Kyllikki Haavisto: Eldorado

Julkaistu 27.3.2019 13.16

Kulttuuritalo Laikun Gallerian huhtikuun näyttelynä nähdään Kyllikki Haaviston Eldorado. Näyttelyn teemana voisi pitää elämän unelmien ja kovan reaalimaailman välistä tilaa. Näyttelyn nimikkotyö "Floridarekkari" avaa toisenlaista näkökulmaa vanhaan unelmaan tarunhohtoisesta kultakaupungista. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Glittermaalaus rekisterinumerosta
 

Näyttelyn nimikkotyönä toimii pieni autonrekkariteos, joka avaa hiukan toisenlaista näkökulmaa vanhaan unelmaan. Tosin, johan tonnikalapurkin tuotemerkki taisi tehdä sen, mutta ajatus Amerikan itärannikon osavaltiossa sijaitsevasta tarunhohtoisesta kultakaupungista saattaa olla mieleisempi, aika monelle liki tottakin.

Eldorado on multippeliteos. Samaan aikaan Helsingissä olevassa näyttelyssäni on myös esillä samanniminen, mutta eri materiaalein tehty Floridarekkari. Ajattelen, että pieni teos on ikään kuin niitti, leima tai sinetti, joka lävistää ja yhdistää näyttelykokonaisuudet toisiinsa.

Päivä vain –teoksen muoto tapailee rautatieaseman aikatauluseinämää. Seinämän pohjana on kolme rautalevypaneelia, joiden taustakuviointi rakentuu Helsingin rautatieaseman yhden päivän aikana kertyneistä jonotuslipukkeista. Kuvan päällä olevat magneettikirjaimet ovat muunneltavissa vanhanaikaisten aikataulujen tapaan, mutta toimivat myös katsojan jättämien kommenttien välineinä.

Yhteisenä teemana näyttelylle voisi ajatella vaikka elämän unelmien ja kovan reaalimaailman välistä tilaa. Sillä alueellahan me useimmiten pyörimme.


Näyttely avoinna:

6.4.2019 – 28.4.2019

ti–pe 9–21, la-su 10–18

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Kyllikki Haavisto

Kuvat Kyllikki Haavisto