Siirry sisältöön

Hiedanrannan kehittämiseen esitetään yhtiömallia

Julkaistu 22.3.2019 16.14

Tampereen Hiedanrantaan rakentuvan uuden kaupunginosan alueen kehittämisen jatkotyöhön ehdotetaan perustettavaksi Hiedanrannan Kehitys Oy:tä sekä Hiedanranta Ky:tä. Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee asiaa 27.3.

Hiedanrannan kehittäminen on edennyt suunnitellusti, ja nyt hankkeen jatkoa voidaan suunnitella joko kaupungin omana kehittämistyönä tai yhtiömallilla. Kaupunginhallituksen aiemmin antamien linjausten mukaan molempien vaihtoehtojen vaikutuksia on selvitetty.

Selvityksiin perustuen Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään, että Hiedanrantaa kehitetään jatkossa kahden yhtiön mallilla. Hiedanrannan Kehitys Oy:n tehtävänä olisi huolehtia kehitysohjelman toteuttamisesta. Hiedanranta Ky puolestaan olisi kaupungin suoraan omistama yhtiö. Sen omistukseen siirrettäisiin vaiheittain kaupungin maaomaisuutta Hiedanrannassa ja yhtiö voisi toteuttaa alueen investoinnit. Yhtiö myös tekisi yhteistyötä yksityisten toimijoiden ja muiden maanomistajien kanssa. Hiedanrannan kehitysohjelma säilyisi osana Tampereen kaupungin johtamisjärjestelmää ja kaupunginhallituksen ohjauksessa.

Yhtiömallilla Hiedanrannan kehittäminen voisi edetä suunnitellussa aikataulussa vuoteen 2030, koska malli tekisi helpoksi muiden yritysten ja yhteistyökumppaneiden mukaantulon uuden kaupunginosan rakentamiseen.

Hiedanranta

Kaupunki osti entisen teollisuusalueen 2014 ja avasi sen alusta alkaen kaupunkilaisille. Alueelle on jo syntynyt vilkasta kulttuuritoimintaa ja uusia yrityksiä.

Tavoitteena on 25 000 asukkaan uusi kaupunginosa, jossa on sekä asumista että työpaikkoja. Alueelle halutaan uusia ratkaisuja moderniin kaupunkimaiseen asumiseen sekä kiertotalouden ja tehokkaan resurssien käytön malleja.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu