Siirry sisältöön

Pormestarin joukkorahoituskokeiluun valittiin 11 kampanjaa

Julkaistu 21.3.2019 14.50

Tampereen kaupunki käynnisti viime vuoden lopulla ensimmäisenä kaupunkina Suomessa joukkorahoituskokeilun, jolla halutaan tukea asukas- ja yhteisölähtöisten hankkeiden toteutumista. Määräaikaan 1.3.2019 mennessä kokeiluun haki mukaan 14 kampanjaa, joista 11 valittiin pormestarin joukkorahoituskokeiluun.

Joukkorahoituskokeilu
 

Mukaan valittuja kampanjoita kaupunki tukee 40 prosentin osuudella tai enintään 5000 eurolla, jos kampanja on saanut taakseen 60 prosenttia minimitavoitteestaan 24.5.2019 mennessä. Projektipäällikkö Lilli-Nora Siikasmaa on tyytyväinen joukkorahoituskokeiluun ilmoittautuneiden kampanjoiden määrään ja tasoon.

- Hienoa, että kokeiluun lähti mukaan näin monta kiinnostavaa ja erilaista kampanjaa. Mukaan valitut kampanjat vastaavat hyvin kokeilulle asetettuja tavoitteita; ne elävöittävät kaupunkia, vahvistavat yhteisöllisyyttä sekä tukevat asukkaiden osallistumista ja alueiden omaleimaisuutta, Siikasmaa sanoo.

Mukaan valituilla kampanjoilla haetaan rahoitusta erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin, ihmisiä yhteen tuoviin taidetyöpajoihin, tilojen uudenlaiseen yhteisölliseen käyttöön sekä nuorten ja ikäihmisten tukemiseen.

Tamperelaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitkä kampanjat etenevät toteutukseen asti. Kaupunkilaiset voivat auttaa lempihankkeitaan rahoittamalla, peukuttamalla ja levittämällä sanaa omissa verkostoissaan. Kaupunki tulee myös aktiivisesti viestimään kokeilusta sekä kampanjoista kevään aikana tuoden näkyvyyttä tamperelaisten hienoille hankkeille. Kampanjoihin voi tutustua www.mesenaatti.me/pormestarin-joukkorahoituskokeilu

Pormestarin joukkorahoitusmalli on kokeilu, jolla halutaan selvittää joukkorahoituksen soveltuvuutta kaupungin keinoksi tukea yhteisölähtöistä toimintaa. Pormestari Lauri Lyly toimii kokeilun keulakuvana sekä osallistuu kampanjoiden ja kokeilun arviointiin. Kokeilusta saatujen kokemuksen avulla arvioidaan, onko joukkorahoituksesta pysyväksi malliksi. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kanssa.

Joukkorahoituskokeiluun mukaan valitut kampanjat:

Popup Hervanta, Ysti ry
Hiedanranta-kuosi, Hiedanrannan Paja ry
Lahjoita lapselle kesämuistoja, Setlementti Tampere ry/Wihreä Puu
Nuorten Kaukajärvi, Kaukajärven Lions Club
Luvallisia graffitiseiniä Tampereen lähiöihin, SirkusRakkausPumPum
Elämää Järvensivun koulun pihaan, Järvensivun koulun vanhempainyhdistys ry ja Järvensivun omakotiyhdistys ry
Yhteisöllinen ruukkupuutarha Tuomikirkonkadulle, Urbaani Tampere ry
Kaunein jouluikkuna-äänestys, DesignOnTampere ry
Venlan Vierittäjät, Tampereen Hervantalaiset ry
Yhteisösauna Tampereelle, Artteli ry
Yetitablet Kotipirttiin, Kotipirtti ry


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki