Siirry sisältöön

Tesoman hyvinvointikeskuksessa toiminut talven ajan myös osa Nokian terveyskeskuksen vastaanotoista

Julkaistu 12.3.2019 11.10

Tampereella Tesoman hyvinvointikeskuksessa tehdään monenlaista yhteistyötä. Sen lisäksi, että siellä tesomalaisten hyvinvointipalvelut tuotetaan uudenlaisella allianssimallilla, on hyvinvointikeskuksen tiloissa pitänyt vastaanottoaan väliaikaisesti talven ajan myös kolme Nokian kaupungin terveyskeskuksen lääkäri-sairaanhoitaja-työparia Nokian terveyskeskuksen sisäilmaongelmien vuoksi.

Pyöriä Tesoman hyvinvointikeskuksen edessä
 

Viime keväänä valmistunut Tesoman hyvinvointikeskus on sopinut hyvin nokialaisten väistötilaksi, sillä se sijaitsee lähellä Nokian rajaa sujuvien kulkuyhteyksien varrella. Hyvinvointikeskuksessa oli myös vapaita vastaanottohuoneita, sillä siellä toimivan Tesoman terveysaseman tilat on mitoitettu kasvavalle väestölle niin, että se voi palvella tulevaisuudessa nykyisen 20 000 asiakkaan sijaan jopa 30 000 asiakasta.

Tesoman hyvinvointikeskuksessa terveysasemat ovat saman odotusaulan ympärillä: toisessa päässä ovat olleet Nokian terveyskeskuksen kolme lääkäri-hoitajatyöparia ja toisessa Tesoman terveysasema eli Oma lääkärisi Mehiläinen. Oma lääkärisi Mehiläisen palvelut tamperelaisille tuottaa Mehiläinen allianssiyhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

– Yhteistyö kahden terveysaseman välillä on sujunut mainiosti. Asiakkaat vaikuttavat löytäneen omat palvelunsa ongelmitta, ja koko henkilökunta tietysti opastaa asiakkaita kotikuntaan katsomatta, kertoo Tesoman hyvinvointikeskuksen johtaja Riikka Helminen Mehiläisestä.

Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen vahvistaa yhteistyön toimineen hyvin. Evakossa olleet lääkäri-hoitaja-työparit muuttavat takaisin Nokialle maaliskuun lopussa. Nokialle rakennetaan uusi hyvinvointikeskus, johon tulee tilat terveyskeskuksen toiminnoille. Siihen saakka kunnes uusi hyvinvointikeskus on suunniteltu ja rakennettu osa terveyskeskuksen toiminnoista on väistötiloissa Vihnuskodin kiinteistössä.

– Tilat Tesomalla ovat palvelleet hyvin Nokian kaupungin tarpeita kaikkine tukipalveluineen ja suoneet kaivatun väistötilan sisäilmaongelmien vuoksi siihen saakka, kunnes väistötilaratkaisut omassa kaupungissa järjestyivät, kertoo Leppänen.

Lisätietoja

Tesoman hyvinvointikeskus:
yksikön johtaja
Riikka Helminen
puhelin 040 1775 125
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Tampereen kaupunki:
avopalvelujohtaja
Anniina Tirronen
puhelin 040 801 6378
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Nokian kaupunki:
vt. johtava ylilääkäri
Raija Järvenpää
puhelin 050 3958 880
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

vs. hoitotyön johtaja
Heidi Leppänen
puhelin 040 7799 279
Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala