Siirry sisältöön

Nuori kulttuuri Teatris Pirkanmaan aluefestarit valtaa Monitoimitalo 13:n

Julkaistu 11.3.2019 19.40

Nuori kulttuuri Teatris Pirkanmaan aluefestarit järjestetään tänä vuonna Tampereella lauantaina 16.3. Monitoimitalo 13:ssa. Viikonlopun aikana lavalle nousee yhteensä 115 nuorta.

 

Katselmuksessa esiintyy yhteensä yhdeksän pirkanmaalaista teatteriharrastajaryhmää. Paikalla on ammattilaisista koottu raati, joka antaa jokaiselle ryhmälle palautteen. Raati valitsee Pirkanmaan edustajat valtakunnalliseen tapahtumaan, joka pidetään. 24.–26.5. Jyväskylässä. Raatiin kuuluvat näyttelijä, laulaja ja muusikko Helena Rängman, näyttelijä ja käsikijoittaja Jussi Puhakka sekä tanssija ja koreografi Lotta Kaarla .

Aluetapahtuman järjestävät Tampereen kaupungin nuorisopalvelut yhdessä Pirkanmaan seutukuntien ja Suomen nuorisoseurojen Nuori kulttuuri –toiminnan kanssa.

Mikä Nuori Kulttuuri?

Nuori Kulttuuri on nuorten tekemisen areena taiteiden parissa. Koko maan kattava toiminta on mahdollisuus jokaiselle nuorelle tuoda omaa osaamistaan esille. Toimintamuotoina teatterille, tanssille ja musiikille ovat katselmukset, joita järjestetään ympäri Suomen. Katselmuksista kootaan valtakunnallinen festari, joka on mittakaavassaan suurin kulttuurisen nuorisotyön festivaali Suomessa. Esiintymisen lisäksi nuoret ovat tervetulleita toteuttamaan festareita erilaisissa työtehtävissä. Toimintaa koordinoi Suomen Nuorisoseurat ry ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mikä Teatris?

Vuonna 2019 Nuori Kulttuuri keskittyy teatteriin. Kevään aikana pidetään yhteensä 20 Teatris-aluefestaria, jotka ovat avoimia kaikille 10–25-vuotiaille teatterin harrastajille. Yhden ilmoittautumisen päässä on tarjolla esiintymislava kaikille teatteriryhmille. Miltei ainoa vaatimus on, ettei ryhmässä saa ohjaajia lukuun ottamatta olla ammattilaisia. Festareilla ryhmät saavat ammattilaisilta palautetta tekemisestään ja tapaavat muiden nuorten tekijöiden kanssa.


Lisätietoja

Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]