Siirry sisältöön

Tampere ja Orivesi selvittävät ulkoilureitin edellytyksiä Kintulammilta Pukalan kautta Orivedelle

Julkaistu 11.3.2019 11.04

Tampereen kaupunki ja Oriveden kaupunki selvittävät seudullisen ulkoilureitin edellytyksiä Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelta Pukalan virkistysmetsän kautta Oriveden Teerijärvien reitille.

Ulkoilijoita pitkospuilla Kintulammin retkeilyalueella
 

Luontomatkailun suosio jatkaa kasvuaan koko maassa. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat lisääntyneet vuosittain ja kaupunkien retkeily- ja ulkoilualueiden kävijämäärät ovat nousseet uusiin lukemiin. Uuden vastaperustetun Tampereen kaupungin Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen ensimmäisen vuoden kävijämäärä oli yli 40 000 kävijää. Retkeilyn ja lähiulkoilun suosion kasvaessa uusien alueita yhdistävien reittien tarvetta selvitetään.

Työn tarkoituksena on ensimmäisessä vaiheessa selvittää ulkoilureittisuunnitelman eri vaiheita, toimintatapoja ja käyttökelpoisuutta ulkoilureittien perustamisessa yleisesti. Uuden näkökulman tarkasteluun tuo ylikunnallinen ulkoilureitti.

Työ sovitetaan yhteen Tampereen kaupunkiseudun teettämän seudullisia virkistysreittejä koskevan selvityksen ja toimenpideohjelman laatimisen kanssa. Työn tulokset tukevat myös Pirkanmaan kuntien ylikunnallista suunnittelua, maakuntakaavoitusta ja kaupunkien kaavoitusta.

Työn tilaajana ovat Tampereen kaupunki ja Oriveden kaupunki ja sen toteuttaa Ekokumppanit Oy.

Selvitystyössä mukana olevia tahoja ovat Tampereen kaupunkiseutu, Tampereen kaupunki, Oriveden kaupunki, ELY-keskus, Metsähallitus, Maanmittauslaitos, Metsänhoitoyhdistys, Pirkanmaan Liitto, Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ja Ekokumppanit.

Kintulammin, Pukalan ja Teerijärvien ulkoilureittihahmotelma kartalla
Seudullisen ulkoilureitti kulkisi Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueelta Pukalan virkistysmetsän kautta Oriveden Teerijärvien reitille. Kartta avautuu isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Projektiasiantuntija
Petri Mäkelä
puhelin 040 806 4082
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki
Kaavoitusarkkitehti
Mirkka Katajamäki
puhelin 044 423 5177
sähköposti [email protected]

Oriveden kaupunki
Liikuntapäällikkö
Roope Marski
puhelin 050 421 0992
sähköposti [email protected]

Mhy Pohjois-Pirkka ry
Kiinteistöasiantuntija
Miika Bucktman
puhelin 040 557 3947
sähköposti [email protected]

Mhy Pohjois-Pirkka ry
Metsäasiantuntija
Leo Kinnunen
sähköposti [email protected]


Teksti Petri Mäkelä

Kuvat Laura Vanzo