Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin kokouspöytäkirjat allekirjoitetaan sähköisesti

Julkaistu 8.3.2019 10.09

Tampereen kaupungin luottamushenkilöt ryhtyvät allekirjoittamaan kokouspöytäkirjat sähköisesti keväästä alkaen. Kaupunginhallituksen pöytäkirjoja ja yksi yhdyslautakunnan pöytäkirja on jo allekirjoitettu uudella tavalla. Tänä keväänä tapa laajenee myös kaupunginvaltuuston, lautakuntien, jaostojen ja johtokuntien pöytäkirjojen allekirjoituksiin.

Sähköiseen allekirjoittamiseen siirtyvien Tampereen kaupungin toimielinten kokouksia on vuosittain yli 200.

Kaupungilla on kokemusta sähköisestä allekirjoittamisesta kesästä 2017 alkaen, ja viime vuodesta lähtien kaikki viranhaltijapäätökset on jo allekirjoitettu Selma-päätöksentekojärjestelmässä sähköisesti.

Sähköinen allekirjoittaminen mahdollistaa pöytäkirjan tarkastamisen ajasta ja paikasta riippumatta, eikä luottamushenkilöiden tarvitse tulla sitä varten enää virastotaloon.

Allekirjoittamisessa käytetään vahvaa tunnistautumista. Sähköinen allekirjoittaminen on paitsi turvallista myös helppoa. Lisäksi päätökset tulevat nopeammin lainvoimaisiksi. Uusi tapa vähentää tulostamistarvetta ja paperin kulutusta.

Tampereen kaupunki pyrkii olemaan edelläkävijä digitaalisissa ratkaisuissa ja hallinnollisen työn tehostamisessa. Sähköinen allekirjoittaminen mahdollistaa koko päätöksentekoprosessin digitaalisuuden ja sähköiseen asiakirjahallintaan siirtymisen kaupungin digitaalisten tavoitteiden mukaisesti.


Lisätietoja

Hallintojohtaja
Heli Hirvelä
puhelin 050 434 5466
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen