Siirry sisältöön

Kalevan lastentalon asemakaavamuutos alkaa, yleisötilaisuus ja kierros tontilla torstaina 14.3.

Julkaistu 7.3.2019 12.59

Kalevan lastentalon asuinkäyttöön tähtäävä asemakaavan muutos alkaa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 28.3.2019 saakka, ja asiaa esitellään yleisötilaisuusuudessa torstaina 14.3.2019 klo 17.30 Kalevasalissa, osoitteessa Väinölänkatu 26. Ennen yleisötilaisuutta halukkaille järjestetään kierros lastentalon tontilla klo 16.30. Kokoontuminen on Kalevan lastentalon pihan portilla Saukonpuiston ja Petsamonkadun kulmassa.

Suunnittelualue sijaitsee Petsamon kaupunginosan eteläreunalla osoitteessa Petsamonkatu 9. Tontti rajautuu pohjoisessa Saukonpuistoon, etelässä Ilmarinkatuun, lännessä Petsamonkatuun ja idässä Pekolan kerrostaloihin. Alue on kaupungin omistuksessa. Kaavamuutos tehdään kaupungin aloitteesta.

Asemakaavatyön tavoitteena on tontin käyttötarkoituksen muuttaminen monimuotoiseen asuinkäyttöön sekä mahdollinen lisärakentaminen. Erilaisia ratkaisumahdollisuuksia arvioidaan kaavaprosessin aikana.

Työssä otetaan huomioon Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön (RKY) kaupunkikuvalliset, rakennustaiteelliset ja kulttuurihistorialliset arvot. Alue rajautuu pohjoissivultaan myös maakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön eli Saukonmäkeen ja Litukan rivitaloihin ja siirtolapuutarhaan.

Kalevan lastentalo on toiminut päiväkotina. Kaupungin omistuksessa oleva kiinteistö on tällä hetkellä tyhjillään. Kaupungin realisointiohjelman mukaan rakennuksen omistamisesta luovutaan.

Asemakaavatyön aikana laaditaan kiinteistön kuntotutkimus, liikenne‐ ja pysäköintiselvitys, meluselvitys, puustokartoitus ja kuntoarvio, pihasuunnitelma sekä hulevesisuunnitelma, mikäli tontille osoitetaan lisärakentamista.

Kalevan lastentalon rakennushistoriaselvitys on tehty jo aiemmin, samoin lastentalon ja Saukonpuiston koulun ympäristöanalyysi. Kalevan RKY-alueelle on tehty selvitysrakennetusta kulttuuriympäristöstä ja rakentamistapaohje.

Lisätietoja:

(paikalla 11.3.2019 alkaen) Kaavoitusarkkitehti Anna Hakula p. 044 4863494


Lisätietoja

Asemakaavapäällikkö
Elina Karppinen
puhelin 040 800 4908


Teksti Anna-Leea Hyry