Siirry sisältöön

Kuurakarnevaali – lasten museosunnuntai Museo Milavidassa

Julkaistu 6.3.2019 10.42

Lasten museosunnuntaina 10.3. Milavidassa Näsilinnassa on luvassa kivaa tekemistä palatsissa ja palatsin puistossa koko perheelle. Museo on avoinna kello 11–18, ohjelmaa on kello 11–16. Ulkoaktiviteetteihin on vapaa pääsy! Kaikki opastukset ja sisätyöpajat sisältyvät museon pääsymaksuun. Ohjelma sopii yli 3-vuotiaille. Café Milavidassa on myynnissä lämmintä juotavaa ja syötävää.

 

Ohjelma:

Klo 11-16 Palatsin pulkkamäki on avoinna
Oma pulkka tai liukuri mukaan! Säävaraus.

Klo 11-16 Suunnistus: Sinustako jäljittäjä?
Löydätkö Milavidan puistosta sinne kätketyt eläinten jalanjäljet? Yhdistä löytämäsi jäljet oikeaan eläimeen ja saat pienen palkinnon! Omatoiminen jäljestys alkaa Näsilinnan sisäänkäynniltä, josta saat suunnistuslomakkeen.

Klo 11-16 Palatsin poni ja polle tavattavissa Milavidan edustalla
Hyppää hevosvaunuajelulle Nottbeckien tyyliin tai kokeile talutusratsastusta palatsin ponilla! Vaunuajeluun ja ponitalutukseen käteismaksu. Ponitalutus 5€, vaunuajelu 5e/hlö.

Klo 12-14 Työpaja: Minilumiveistospaja
Non-stop-työpajassa koristellaan koristellaan Näsinpuisto upeilla talvisilla minikokoisilla lumiveistoksilla. Tule luomaan mielikuvituseläin, lumiukko tai vaikkapa jäätelöannos lumesta! Koristeita tarjolla. Säävaraus.

Klo 12-16 Työpaja: Suunnittele unelmiesi talvikengät!
Non-stop-työpajassa pääset kokeilemaan kykyjäsi kenkäsuunnittelijana. Millaiset olisivat unelmiesi talvijalkineet? Paikka: Museo Milavida, 2. krs.

Klo 12-16 Työpaja: Jätä jälkesi palatsiin!
Milavidan seinä kaipaa piristystä, auta meitä koristelemaan se värikkäillä kengänjäljillä! Työpajassa maalataan seinään yhteisötaideteos käyttämällä kenkiä leimasimina. Paikka: Museo Milavida, 2. krs.

Klo 13 & 15.30 Opastus: Pieksuja ja popoja -lastenkierros Jäljet lumessa -talvikenkänäyttelyssä
Lasten kierroksella ihmetellään erilaisia entisajan talvikenkiä, kuten tuohivirsuja, pieksuja, varsikenkiä, huopikkaita ja kuukenkiä. Kierros alkaa Näsilinnan ala-aulasta. Opastus sopii yli 5-vuotiaille ja kestää 20-30 minuuttia.

Klo 14-15 Opastus: Palatsin puistossa – talvinen kävelykierros Näsinkallion maisemissa
Tunnetko Tiitiäisen satupuiston? Millaisia patsaita Näsinkalliolta löytyy? Mikä on salaperäinen kellari keskellä puistoa? Koko perheelle sopivalla talvisella kävelykierroksella se selviää! Kierroksella vieraillaan myös toistaiseksi yleisöltä suljetussa Olgan kellarissa. Kierros alkaa Näsilinnan ala-aulasta. Kävelykierros kestää ryhmän etenemisestä riippuen 45–60 minuuttia. Muista säänmukainen vaatetus ja hyvät jalkineet!

Klo 15–15.30 Lumisotaa!
Kuinka hyvin osut lumipallolla maalitauluun? Luvassa palkinto parhaiten tähtäävälle. Säävaraus.

Klo 16 Talvirieha päättyy, museo avoinna klo 18 asti.

Ulkoinen linkkiMuseo Milavida