Siirry sisältöön

Tampereen terveysasemaverkkoa suunnitellaan nykyiseltä pohjalta

Julkaistu 4.3.2019 17.06

Tampereen kaupunginhallituksen kehittämiskokous hyväksyi 4.3. terveysasemien suunnittelun pohjaksi esityksen nykyisen laajuisesta terveysasemien verkostosta. Kehittämiskokous linjasi, että myös Kämmenniemen palvelut säilyvät ennallaan.

Mahdollisuuksia terveysasemaverkon tiivistämiseen etenkin keskustan alueella on selvitetty sosiaali- ja terveyslautakunnan toimeksiannosta. Aiempia muutoksia terveysasemaverkossa ovat mm. Rahola-Pispalan terveysaseman lakkaaminen, Tipotien avaaminen, Atalan terveysaseman lakkaaminen, valinnanvapauskokeilun alkaminen, Tesoman hyvinvointikeskuksen avaaminen ja kesän 2018 palveluntuottajavaihdokset Keskustassa ja Hervannassa.

Terveysasematoiminta muodostaa vain noin 3,5 prosenttia kaikista Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon menoista. Myös menojen ylitysuhat muodostuvat muissa palveluissa.

Tampereen kaupungilla on yhteensä 11 terveysasemaa, joista kahdeksan palvelut tuotetaan omana tuotantona. Lisäksi Tampereen kaupunki järjestää Oriveden terveysaseman palvelut. Tampereen keskisellä alueella on neljä terveysasemaa: Hatanpää, Mehiläinen Keskusta, Tammelakeskus ja Tipotie. Selvityksen mukaan mistään niistä ei kuitenkaan kannata luopua, sillä luopumisesta koituvat riskit ovat hyötyjä suuremmat. Suurimpana riskinä nähdään asiakkaiden ohjautuminen kalliimpiin palveluihin. Lisäksi Tampereen väestö kasvaa eniten keskustan alueella ja Hervannan suunnalla.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa 11.4.2019.


Lisätietoja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala, Anna-Maria Maunu