Siirry sisältöön

Syksyllä vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku alkaa

Julkaistu 4.3.2019 9.38

Elokuussa 2019 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku alkaa Tampereella maanantaina 4.3.2019. Haku päättyy 24.3.2019.

 

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä varhaiskasvatuksen asiakaspalvelussa (os. Frenckelinaukio 2 B) ma-pe klo 9-15.30.

Varhaiskasvatuspalvelut käynnistyvät päiväkodeissa 5.8.2019 kesäajan toimintakauden päättyessä.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista ja perhekerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelu puh. 040 800 7260 (soittoaika ma–pe klo 9.00–12.00) tai sähköpostilla varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan, joten hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos varhaiskasvatuspaikkoja jää vapaaksi.

Yksityisen varhaiskasvatuksen tarjonta kasvussa

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelutarjonta on viime vuosina kasvanut. Yksityiset palvelut ovat tärkeä osa toimivaa palveluverkkoa Tampereella ja seudun kunnissa.

Yksityiseen palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa päiväkodit, joihin kaupunki myöntää perheelle palvelusetelin (palvelusetelipäiväkodit). Perhe voi myös hankkia hoitopaikan yksityisestä päiväkodista yksityisen hoidon tuella (Kela). Näissä tapauksissa perhe hakee paikkaa ottamalla aina ensin yhteyttä suoraan valitsemaansa hoitopaikkaan.

Tampereen kaupunki hankkii joillakin alueillaan yksityisiltä toimijoilta varhaiskasvatusta myös ostopalveluna. Tällöin perhe hakee hoitopaikkaa suoraan kaupungilta.

Halutessaan Tampereella asuva perhe voi hakea lapselle hoitopaikkaa myös lähikunnissa toimivista yksityisistä päiväkodeista ottamalla yhteyttä kyseiseen päiväkotiin.

Tutustu vaihtoehtoihin Päivähoitotorilla keskiviikkona 6.3. Koskikeskuksessa

Keskiviikkona 6.3.2019 Koskikeskuksen keskusaukiolla järjestetään Päivähoitotori, jonne voi tulla tutustumaan varhaiskasvatuksen moniin eri vaihtoehtoihin ja selvittämään, mikä hoitomuoto sopii parhaiten oman perheen tarpeisiin.

Päivähoitotorilla saa tietoa kotihoidon tuesta, kunnallisesta varhaiskasvatuksesta, yksityisistä päiväkodeista, perhepäivähoidosta, avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista sekä esiopetuksesta.

Päivähoitotori Koskikeskuksen keskusaukiolla (os. Hatanpään valtatie 1) keskiviikkona 6.3.2019 klo 11–17.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala