Siirry sisältöön

Vieraspysäköintilupia kokeillaan Pyynikillä, Onkiniemessä, Kalevassa ja Amurissa

Julkaistu 22.2.2019 14.35

Tampereella kokeillaan vieraspysäköintilupaa Pyynikin (F), Onkiniemen (G), Kalevan (J) ja Amurin länsiosan (K) pysäköintilupa-alueilla. Näillä alueilla asuvat voivat nyt hankkia vierailleen vuorokauden mittaisen 5 € maksavan vieraspysäköintiluvan.

psyäköityjä autoja kadun varrella Amurin länsiosassa
 

Vieraspysäköinnille on todettu olevan tarvetta kokeilussa mukana olevilla alueilla, koska näillä alueilla on saanut pysäköidä enintään neljän tunnin ajaksi kello 8–18. Vieraspysäköintiluvalla pidempiaikaiset vierailijat voivat pysäköidä vaivattomammin.

Vieraspysäköintilupaa hakevalla asukkaalla ei tarvitse olla omaa asukaspysäköintitunnusta, mutta hakijan on rekisteröidyttävä asukaspysäköintijärjestelmään www.eparking.fi. Vieraspysäköintilupa on tarkoitettu vain alueella asuvien vieraille. Rekisteröinnin yhteydessä tunnistaudutaan suomi.fi -järjestelmässä, jolloin varmistetaan, että hakijan kotiosoite on pysäköintitunnusalueella. Vieraslupa on voimassa 24 h, ja asukkaat voivat hankkia vierailleen yhden luvan päivässä. Vierasluvan hinta on 5 €.

Lupa voidaan myöntää henkilö- tai pakettiautolle, mopoautolle tai enintään 3 500 kg:n painoiselle erikoisautolle tai moottoripyörälle. Lupa liitetään yhteen rekisteritunnukseen.

Kokeilu kestää vuoden 2019 loppuun saakka. Kokeilun jatkosta päätetään syksyllä 2019. Vieraspysäköintiluvasta on tarkoitus luopua tulevaisuudessa, kun liityntäpysäköintialueita ja pysäköintilaitoksia on tarjolla enemmän.

Lisätietoja vieraspysäköintiluvasta ja ohjeet luvan hankkimiseen ja käyttöön sivulla Pysäköintiluvat:


Lisätietoja

Liikennejärjestelmäinsinööri
Katja Seimelä
puhelin 040 503 4237
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen