Siirry sisältöön

Kaupungin sähköautojen latauspisteet maksullisiksi 1.3.2019 alkaen

Julkaistu 21.2.2019 12.47

Tampereen kaupungin sähköautojen latauspisteet muuttuvat maksulliseksi maaliskuun alusta alkaen. Kaupunki ottaa maksut käyttöön toimiakseen latausmarkkinoilla samoilla periaatteilla yksityisten latausoperaattoreiden kanssa. Sähköautoilijoita myös ohjataan käyttämään latauspisteitä aidosti lataustarpeisiin, jotta niitä ei käytettäisi pelkästään pysäköintipaikkoina.

Sähköautojen latauspiste Rongankadulla
 

Kaupungin sähköautojen latauspisteitä on Rongankadulla, Laukontorilla, Tampere-talolla, Pyynikin uimahallilla, Messu- ja urheilukeskuksessa, Hakametsän jäähallilla ja Hiedanrannan kartanolla. Rongankatu ja Laukontori ovat pikalatauspisteitä, joissa akun saa täyteen nopeammin kuin muilla asiointilatauspisteillä.

Latauspisteiden hinta perustuu ladatun energian määrään. Pikalatauksen hinta Rongankadun ja Laukontorin latauspisteillä on maaliskuun alusta alkaen 0,20 €/kWh. Muilla kaupungin omistamilla asiointilatauspisteillä sekä pikalatureiden AC-puolella lataaminen maksaa 0,15 €/kWh. Lataus maksetaan Tampereen kaupungin sopimusoperaattori Liikennevirta Oy:n tarjoamilla maksutavoilla. Kaupungin latauspisteen käyttäjän tulee olla rekisteröitynyt operaattorin asiakkaaksi.

Yhdyskuntalautakunta päätti 29.1.2019, että kaupungin sähköautojen latauspisteet muuttuvat maksullisiksi 1.3.2019 alkaen ja maksu määräytyy sähkönkulutuksen mukaan.

Sähköautojen lataaminen Tampereen kaupungin latauspisteillä on ollut maksutonta syksystä 2016 alkaen, jolloin ensimmäiset kaupungin toteuttamat latauspisteet otettiin käyttöön. Maksuttoman jakson aikana on varmistuttu latauslaitteiden toimivuudesta, ja käyttökokemukset kaupungin latauspisteiltä ovatkin olleet hyviä. Maksuttomuus on myös ollut määräaikainen kannustin sähköisen liikenteen edistämiseksi. Pysäköinti sähköautojen latauspaikoilla on jatkossakin maksutonta lataamisen yhteydessä.

Tampereen kaupungin sähköautojen latauspisteet kartalla
Kaupungin sähköautojen latauspisteet kartalla. Kuva avautuu suuremmaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Pekka Stenman
puhelin 040 163 7226
sähköposti [email protected]