Siirry sisältöön

Kaleva-Hakametsä -paikalliskeskuksen kilpailuehdotukset nähtävillä

Julkaistu 20.2.2019 12.45

Suunnittelukilpailu Kaleva-Hakametsä-paikalliskeskuksen ydinalueen korttelirakenteesta on arviointivaiheessa. Kilpailuun valittiin lokakuussa ilmoittautumismenettelyn kautta neljä työryhmää, joilla on ollut helmikuun alkupuolelle aikaa ideoida kilpailualueen rakentamista ja liikennejärjestelyjä. Kilpailutyöt ovat nähtävillä 8.3.2019 saakka kaupungin verkkosivuilla, jossa voi jättää töistä palautetta 5.3. mennessä.

Kilpailutyöt ovat esillä myös Kalevan Prisman tiloissa (Sammonkatu 75, 1.krs, rakennuksen pohjoispäädyn liiketila) 20.2. - 8.3. Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan Osuuskaupan edustajat ovat tavattavissa Kalevan Prismalla maanantaina 4.3. klo 15-17.

Kilpailun järjestävät Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan Osuuskauppa yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Kilpailualueena on raitiotien vaihtopysäkkialueeksi tulevan Sarvijaakonaukion lähiympäristö. Kilpailussa haetaan yhteistä näkemystä muodostumassa olevan paikalliskeskuksen kehitysvisiosta sekä toteutuskelpoista korttelisuunnitelmaa asemakaavoituksen pohjaksi.

Kilpailuehdotuksissa on esitetty ratkaisuja siitä, miten liiketilat ja palvelut sekä uudenlaiset asumisratkaisut lomittuisivat laadukkaaksi kokonaisuudeksi viihtyisien ja elävien julkisten ulkotilojen yhteyteen. Kilpailuryhmät ovat nimenneet ehdotuksensa nimimerkeillä Kalevan malja, Kirjokansi, Kun kaupungin läheisyys alkaa tuntua ja Sarana.

Kilpailuun haettiin ilmoittautujia 6.9.2018 julkaistulla hankintailmoituksella. Ryhmiltä edellytettiin monipuolista kokoonpanoa, jossa on mukana niin arkkitehtuuri-, maisema- ja liikennesuunnittelun kuin kaupallisenkin alan osaajia.

Määräaikaan ilmoittautuneiden ja kelpoisuusvaatimukset täyttävien kilpailuryhmien joukosta valintalautakunta pisteytti ja valitsi neljä kilpailuryhmää, jotka kilpailevat nimimerkkien suojissa. Palkintolautakunnan on tarkoitus ratkaista kilpailu maalis-huhtikuussa 2019. Palkintolautakunta tutustuu saatuun palautteeseen ennen kilpailun ratkaisemista ja voi hyödyntää palautteen arvostelussaan.

Lisätietoja kilpailusta, kilpailutyöt ja kommentointilinkki ovat verkko-osoitteessa

www.tampere.fi/kalevahakametsa


Lisätietoja

Projektiarkkitehti
Raija Mikkola
puhelin 040 806 3019
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Leea Hyry