Siirry sisältöön

Rintamaveteraaneille maksutta kotihoitoa sekä palveluja kotiin

Julkaistu 14.2.2019 20.47

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 14.2.2019 Valtiokonttorin rintamaveteraanien kotiin vietävien palvelujen määrärahan jakamisesta Tampereella ja Orivedellä. Uutena tuella maksetaan rintamaveteraanien säännöllisen kotihoidon, palvelutalon kotihoidon ja palveluasumisen asiakasmaksut. Myös tehostetun palveluasumisen ryhmäkodeissa asuvien veteraanien kaupungin asiakasmaksut katetaan Valtiokonttorin määrärahasta.

Lisäksi kaupungin säännöllisen kotihoidon asiakkaana olevat rintamaveteraanit voivat hankkia 2 000 eurolla yksityisiä palveluja. Kotona asuvat rintamaveteraanit, jotka eivät käytä kaupungin säännöllisen kotihoidon palveluja, saavat henkilökohtaista määrärahaa palvelujen hankintaan 4 000 euroa.

Rintamaveteraani voi valita, käyttääkö henkilökohtaisen määrärahan kotiin tuotaviin aterioihin, siivous-, asiointi- tai saattoapuun, jalkahoitoon tai esimerkiksi lounasseteleihin tai palvelukeskuksissa lounastamiseen. Tuella voi teettää myös pieniä kodin muutostöitä tai hankkia turvapuhelimen, aktiivituolin tai kotihoidon palveluja.

Sekä tamperelaiset että orivesiläiset veteraanit saavat valitsemansa palvelut soittamalla veteraanien asiakasohjaajalle numeroon 040 768 9078 tai Kotitorille numeroon 03 5656 5700. Jos haluaa puhelimen sijaan keskustella kasvokkain asiakasohjaan kanssa, hänet voi pyytää kotikäynnille.

Maksuttomat taksimatkat ja kanttiinitoiminta jatkuvat

Veteraanit saavat kahdeksan maksutonta yhdensuuntaista taksimatkaa kuukaudessa asiointi- ja virkistysmatkoihin, jotka tehdään pääasiassa oman kunnan alueella. Taksikuljetukset jatkuvat automaattisesti niillä veteraaneilla, jotka ovat käyttäneet palvelua vuonna 2018. Muut veteraanit saavat oikeuden taksimatkoihin pyytämällä sitä veteraanien asiakasohjaajalta tai Kotitorilta.

Valtiokonttorin tuella myös järjestetään veteraaneille Peurankallion ja Oriveden palvelutalon lähitoreilla kanttiinitoimintaa, joka on veteraanien toiveiden mukaan yhdessäoloa, juttuseuraa, yhdessä kahvittelua ja syömistä, muisteluhetkiä tai vaikka retkiä taidemuseoon. Kuuselan lähitorille on suunnitteilla kotikanttiinitoimintaa.

Määrärahaa jaettiin nyt lokakuun loppuun saakka, koska laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta muuttuu 1.11.2019. Sen jälkeen rintamaveteraanit saavat tarvitsemansa kotiin annettavat palvelut maksuttomina.


Lisätietoja

Asiakasohjaaja
Eeva Soukkala
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala