Siirry sisältöön

Hervantaan liikenneverkkosuunnitelma - osallistu suunnitteluun

Julkaistu 13.2.2019 12.46

Hervannan alueelle ollaan laatimassa liikenneverkkosuunnitelmaa. Tavoitteena on, että kaupunkiympäristö olisi turvallinen ja miellyttävä tulevaisuudessakin, kun kaupunginosa kasvaa ja alueelle valmistuu raitiotie. Mukaan liikenneverkkotyöhön kutsutaan myös hervantalaisia ja alueella liikkuvia. Suunnitteluun voi osallistua verkossa olevan suunnittelualustan kautta.

Liikennettä Hervannan valtaväylällä
 

Collaplan-verkkopalvelussa voi vastata kyselyyn 4.3. saakka. Lisäksi ideakartalla voi kommentoida ja keskustella rekisteröitymällä palveluun. Kartalle on luotu kommentoitavaksi kehitettäviä kohteita, muun muassa Insinöörinkatu joukkoliikennekatuna, kehitettäviä liittymiä sekä uusia jalankulku- ja pyöräilyalikulkuja ja -siltoja.

Liikenneverkkosuunnittelussa huomioitavia asioita ovat jalankulun ja pyöräilyn olot, joukkoliikenne, henkilöautoiluun sopivat kadut, pysäköinti, liikenneturvallisuus, esteettömyys sekä kaupunkiympäristön vihreys ja viihtyisyys. Raitiotie muuttaa liikkumista Hervannassa ja edellyttää Hervannan sisäisien joukkoliikenneyhteyksien kehittämistä. Insinöörinkatu muutetaan raitiotien myötä joukkoliikennekaduksi, mikä vaikuttaa autoliikenteen reitteihin. Liikenneverkkosuunnittelussa on myös ratkaistava esimerkiksi, mitä pitäisi tehdä Hervannan pitkille ja suorille kaduilla, joilla niukasti tilaa kävelijöille ja pyöräilijöille.

Kesään mennessä yhdessä suunnittelijoiden ja käyttäjien kanssa syntyy näkemys siitä, minkälainen liikenneverkko Hervantaan tarvitaan ja halutaan tulevaisuudessa. Lisäksi suunnitellaan katu- ja liikennejärjestelyjen toteutusjärjestys. Kehittämisehdotuksia ja palautetta on mahdollista antaa suoraan suunnittelijoille huhtikuun loppuun saakka Collaplan-palvelussa.

Hervannan maankäytön kehittämisalueet kartalla
Hervannan maankäytön kehittämisalueet. (Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla.)

Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Katja Seimelä
puhelin 040 149 3684
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Ari Järvelä