Siirry sisältöön

Tohloppijärven alueen pysäköintijärjestelyihin muutoksia

Julkaistu 13.2.2019 10.08

Tohloppijärveä ympäröivien katujen ja pysäköintialueiden järjestelyjä on tarkennettu ja niihin on tehty pieniä muutoksia ulkoilijoiden ja asukkaiden pysäköintijärjestelyjen ja turvallisuuden parantamiseksi. Myös pysäköintialueiden kunnossapitoa lisätään jo tällä talvikaudella.

Tohloppijärven alueelle ulkoilemaan saapuvien toivotaan pysäköimään jatkossa erityisesti Epilänkadun ja Tohlopinranta-kadun varsille, joissa pysäköinti on vapaata ympäri vuorokauden. Epilänkadun länsireunaan on asetettu talvikaudeksi liikennemerkit, jotka sallivat autojen pysäköimisen osittain jalkakäytävälle. Varsinaisista pysäköintialueista ulkoilijoiden käytössä ovat Pyydyspohjankadun päässä oleva pysäköintialue, Epilänkadun ja Nahkatehtaankadun kulmassa oleva pieni pysäköintialue sekä pohjoisessa tenniskenttien pysäköintipaikat.

Viikonloppuisin autoilijoiden vapaassa käytössä on myös Mediapoliksen laaja pysäköintialue. Myös Nahkatehtaankadulle ja Soraharjunkadulle voi pysäköidä, kunhan pysäköinti ei aiheuta haittaa alueen asukkaille tai muille liikkujille. Sen sijaan Tohloppijärven itäpuolinen Vaarinmaan leikkipaikka ei ole tarkoitettu pysäköintiin.

Talviset olosuhteet houkuttelevat ulkoilijoita liikkumaan Tohloppijärven ympäristössä jalan, luistimin, pulkin ja suksin. Iso osa alueella liikkujista saapuu paikalle omalla autolla, ja aika ajoin on autoilijoilla ollut vaikeuksia löytää vapaata pysäköintipaikkaa. Tämä on johtanut pysäköintiin, joka on vaikeuttanut tai vaarantanut muiden kulkijoiden liikkumista. Tietyillä kaduilla pysäköidyt autot ovat estäneet tonteille ajon, vaikeuttaneet pelastus- ja huoltoliikennettä sekä aiheuttaneet vaaratilanteita jalankulkijoille.


Lisätietoja

Asiakaspalvelu ja palautteet:
Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Liikenneinsinööri
Pekka Stenman
puhelin 040 163 7226
sähköposti [email protected]


Teksti Pekka Stenman