Siirry sisältöön

Hae tukea omaehtoiseen ympäristönsuojeluun

Julkaistu 1.2.2019 11.07

Erilaisiin ympäristönsuojelutempauksiin ja talkoisiin voi hakea keväisin avustusta kaupungilta. Avustukset suunnataan tänä vuonna erityisesti vieraslajien kuten jättipalsamin tai lupiinin kitkentätalkoisiin sekä ilmastonmuutosta hillitsevään toimintaan. Avustusta voivat hakea yhteisöt tai yksityiset henkilöt. Haku on meneillä 28.2.2019 saakka.

kuva: sudenkorento viikatteella niittotalkoissa
 

Avustettavien hankkeiden tulee edistää ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa ja luonnon monimuotoisuutta tai lisätä ympäristön viihtyisyyttä ja siisteyttä. Hankkeita voivat olla esimerkiksi roskienkeruutalkoot, ketotalkoot tai pönttötalkoot linnuille ja lepakoille. Ilmastonmuutosta hillitseviä tempauksia voivat olla esimerkiksi infoillat tai työpajat, joiden teemoina voivat olla mm. energiansäästäminen, jätteiden kierrätys, materiaalien uusiokäyttö tai kasvisruokakokkailu. Myös kaupunkiviljelyn edistämiseen voi hakea tukea.

Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota toiminnan laatuun, laajuuteen ja vaikuttavuuteen. Toiminnan tulee kohdentua Tampereen yleisille alueille lukuun ottamatta yhteisöllistä kaupunkiviljelyä, jota voidaan toteuttaa taloyhtiöiden pihalla. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen eikä suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin.

Jaettavista avustuksista päättää ympäristö- ja rakennusjaosto kevään aikana.

Lisätietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät verkosta www.tampere.fi/ymparistonsuojeluavustukset


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen