Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin lastenvalvojalle voi varata ajan sähköisesti helmikuun alusta

Julkaistu 31.1.2019 12.58

Tampereen kaupungin perheoikeudelliset palvelut ottaa 1.2.2019 käyttöön sähköisen ajanvarauksen ensimmäisenä sosiaalipalveluna Pirkanmaalla. Sähköisellä ajanvarauksella voi varata ajan lastenvalvojan tapaamisiin.

Lastenvalvojalle voit varata ajan verkossa mm. jatkoelatussopimuksesta sopimiseen.
 

Kaikkia lastenvalvojan palveluaikoja voi jatkossakin varata myös puhelimitse. Helmikuun alusta lähtien osa ajoista on varattavissa myös verkossa. Sähköisessä ajanvarauspalvelussa pystyy tarvittaessa myös perumaan tai siirtämään verkossa varattua aikaa.

Sähköisessä palvelussa on tarjolla aikoja noin 3-4 kuukaudeksi eteenpäin. Vanhemmat varaavat yhteisen neuvotteluajan. Verkosta voi varata seuraavia aikoja:

  • Eroaika eli aika vanhempien eron jälkeiseen lapsen huoltajuudesta, asumisesta, tapaamisoikeudesta ja lapsen elatusavusta sopimiseen (1,5 h)
  • Elatussopimuksen jatkoaika eli aika jatkoelatussopimuksesta sopimiseen, kun lapsen määräaikainen elatussopimus päättyy (1 h)
  • Elatussopimuksen muutosaika eli aika lapsen elatussopimuksen muutosasioista sopimiseen (1 h)

Lapsen sopimusasioissa sopijaosapuolia ovat lapsen vanhemmat, joten molempien vanhempien on oltava paikalla neuvottelussa, poikkeuksena tilanteet, joissa vanhempien asuinpaikkojen välillä on huomattavan pitkä matka. Aikaa varaavan vanhemman tulee ilmoittaa varatusta ajasta toiselle vanhemmalle.

Aikaa ei voi varata sähköisesti, jos kyseessä on jokin muu sopimusasia, kuten lapsen huoltajuuden, asumisen tai tapaamisoikeuden muutos (ja mahdollisesti lisäksi elatussopimuksen muutos) tai isyysasia. Sähköisesti ei voi myöskään varata aikaa tapaamiseen, jossa tarvitaan tulkkia tai muita yhteistyökumppaneita.

Palvelu on suomenkielinen ja edellyttää suomalaista henkilötunnusta. Palveluun kirjaudutaan omalla pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.


Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä
Birgitta Jyrkkä
puhelin 050 430 1195
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi