Siirry sisältöön

Opiskelija, mitä kuuluu? Kaupunki kartoittaa opiskelijoiden ajatuksia Tampereesta

Julkaistu 24.1.2019 13.44

Tampereen kaupunki haluaa tietää tarkemmin opiskelijoiden tamperelaisesta arjesta ja tulevaisuuden haaveista. Verkkokyselyllä kartoitetaan Tampereen korkeakoulujen valmistumisvaiheessa olevien opiskelijoiden ajatuksia kaupungista, mikä saa heidät rakentamaan elämänsä Tampereelle opintojen jälkeen ja miten he ylipäätään voivat.

 

Kaupunki ja sen sidosryhmät haluavat tehdä Tampereesta Suomen parhaan opiskelijakaupungin, joka on paras paikka elää ja asua myös opintojen jälkeen. Kyselyn tuloksia hyödynnetään opiskelijoille suunnattujen palveluiden kehittämisessä ja parantamisessa. Verkkokyselyn tavoitteena on löytää myös luontevia tapoja käydä vuoropuhelua ja kehittää palveluja opiskelijoiden näkökulmien ja tarpeiden pohjalta.

- Näkemystä luodaan tiedolla, dialogilla ja yhteiskehittämisellä palvelujen käyttäjien kanssa. Samalla mahdollistuu tehokas resurssien käyttö, kertoo Tampere 2020-luvulla -projektin projektipäällikkö Sanni Pöntinen.

Kehittämispäällikkö Outi Vasaran mukaan tulevaisuudessa kaupunkien tehtävänä voisi olla kerätyn tiedon ja asiakasymmärryksen jakaminen myös eri palvelutuottajien kesken.

- Kaupungilla saisi olla aloitteellinen rooli palveluiden asiakaslähtöisessä kehittämisessä yhteistyössä muiden julkisten viranomaisten, yritysten ja järjestöjen kanssa, Vasara sanoo.

Opiskelijakyselyn aineiston perusteella hahmotetaan tilannekuva opiskelijan elämäntilanteesta Tampereella, mikä pohjustaa kaupungin tulevaisuuden yhteisjohtamismallin kehittämistyötä sekä keväällä pidettävää pito- ja vetovoimaseminaaria. Kysely on osa Tampere 2020-luvulla -projektia sekä kaupungin asiakaslähtöisen toiminnan kehittämistä.

Verkkokysely on lähetetty valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille henkilökohtaisena sähköpostina, mutta kyselyyn voi vastata myös oheisesta linkistä. Kysely on avoinna 24.1.–7.2.2019.


Lisätietoja

Tampere 2020-luvulla -projektin projektipäällikkö
Sanni Pöntinen
puhelin 050 433 8568
sähköposti [email protected]

Kehittämispäällikkö
Outi Vasara
puhelin 040 806 3548
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Opa Latvala