Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille

Julkaistu 22.1.2019 14.39

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi hakee lapsille ja nuorille uusia sijais- ja tukiperheitä. Sijaisvanhemmuudesta kiinnostunut aikuinen, tule infotilaisuuteen tutustumaan sijaisperheenä toimimiseen tai ota yhteyttä suoraan Luotsiin ja kysy lisätietoja toiminnasta. Aiheesta järjestetään kaksi samansisältöistä infotilaisuutta. Sijaisperheeksi voi hakeutua, vaikka ei osallistuisi tilaisuuksiin.

Tehtävässä tarvitaan perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta.

Infotilaisuuksissa voi tutustua sijais- ja tukiperhetoimintaan, kuulla jo toiminnassa mukana olevan sijaisperheen kokemuksia ja kysyä aiheesta lisää.

Infotilaisuudet pidetään seuraavasti:

Orivesi keskiviikkona 30.1.2019 klo 18–20 Café Herkkuhetki (os. Anttilantie 6)
Valkeakoski keskiviikkona 13.3.2019 klo 17.30-19.30 Hotelli Waltikka (os. Hakalantie 6)

Perhehoito Luotsi on mukana myös Kangasalla Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla lauantaina 13.4.2019.

Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla tarvitaan vuosittain sijaishuoltopaikka noin 70 eri-ikäiselle lapselle tai nuorelle. Tukiperhettä odottaa tällä hetkellä yli 200 lasta.

Lyhyt- tai pitkäaikaiseksi sijaisperheeksi, päivystysperheeksi, tukiperheeksi?

Tampereen kaupunki etsii sijaisperheitä erilaisiin tilanteisiin. Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen suunnitelmallisesti ja sijoitus kestää toistaiseksi.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perhehoito Luotsin päivystysringissä työskentelee viitisenkymmentä päätoimista perhehoitajaa.

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun kuukaudessa.

Tuki- ja sijaisperheitä tuetaan tehtävässä. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Ota yhteyttä: perhehoito Luotsi vastaa kysymyksiisi myös muulloin

Sijaisvanhemmiksi aikoville järjestetään PRIDE-valmennusryhmiä ympäri vuoden. Valmennuksiin halukkaat, sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen.

Tukiperheeksi aikoville järjestetään yksilöllistä valmennusta. Tukiperhevalmennuksiin voi ilmoittautua ympäri vuoden.

Jos et pääse paikalle infotilaisuuksiin, voit koska tahansa lähettää myös sähköpostia osoitteella luotsi(at)tampere.fi tai soittaa Perhehoito Luotsin sosiaalityöntekijöille (puh. 040 800 4200) ja kysyä lisää sijaisperheeksi ryhtymisestä, toiminnasta tai valmennuksesta.

Lisätietoja on myös Tampereen kaupungin internetsivuilla osoitteessa www.tampere.fi/sijaisperheeksi . Sivuilla kerrotaan muun muassa sijaisperheen tehtävistä ja valmennuksesta sekä siitä, mitä sijaisperheeltä odotetaan. Toiminnasta kerrotaan myös videoilla.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen