Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkoi Tampereella

Julkaistu 7.1.2019 11.17

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ja sitä täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan kaupungin verkkosivuilla 21.1.2019 mennessä.

Eskareita liikuntasalissa
 

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2013 syntyneitä lapsia. Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa tai päiväkodeissa sekä joissakin yksityisissä kouluissa ja päiväkodeissa.

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

Esiopetukseen lukuvuodelle 2019–2020 ilmoittaudutaan 7.–21.1.2019 sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla. Yksityiseen esiopetukseen haettaessa hakija täyttää tämän lisäksi järjestäjän oman lomakkeen.

Ilmoita lapsi samalla esiopetusta täydentävään toimintaan

Esiopetus alkaa torstaina 8.8.2019 klo 9. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina. Päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia, ja esiopetus on maksutonta.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen samalla kuin esiopetukseen. Täydentävä toiminta on maksullista.

Huoltaja voi valita lapselleen esiopetusta täydentäväksi toiminnaksi joko Eppu-kerhotoiminnan tai osa-aikaisen varhaiskasvatuksen. Valinta tulee ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Eppu-kerhotoiminta järjestetään koululla ja osa-aikainen varhaiskasvatus päiväkodissa. Henkilökunta kuljettaa tarvittaessa lapsen toimipisteestä toiseen.

Huoltajat ovat saaneet ilmoittautumisesta tarkempaa tietoa joulukuussa Helmin kautta. Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa päiväkodeista ja Tampereen kaupungin internetsivuilta.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala